BEČKA TORTA LIND: Brza poslastica sa čokoladnim filom
Kombinacija keksa i savršenog čokoladnog krema, užitak za sva čula.
Sastojci:
Za koru:
- 400 g keksa sa kakaom,
- 30 ml espreso kafe,
- 100 g maslaca
Za krem:
- 400 g tamne čokolade,
- 450 ml slatke pavlake,
- 2 kašike kakaoa,
- 50–100 g šećera,
- 10 g želatina,
- 100 ml vode
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade,
- 50 ml slatke pavlake,
- 50 g šećera
Priprema:
Izmrvite keks i pomešajte ga sa espresom i istopljenim maslacem. Mešajte dok ne dobijete smesu koja može da se oblikuje, ako maslaca nema dovoljno, može da se doda malo vode.
Smesu stavite u kalup za tortu i izravnajte je. Želatin stavite na paru na oko 10 minuta da se zgusne, i posle ga dodajte u rastopljenu čokoladu. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u gust krem i dodajte joj čokoladnu smesu i pažljivo mešajte.
Dobijenu smesu izlijte preko osnove od keksa i poravnajte je. Pripremite i glazuru, tako što rastopite čokoladu sa slatkom pavlakom i šećerom i ostavite da se ohladi. Posle sipajte glazuru u kalup, a možete i da dekorišete tortu i nečim dodatnim po želji, svako ima svoj ukus i način.
Torta se stavlja u frižider na jednu noć da se stegne.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ČISTA I UBEDLjIVA POBEDA LISTE "ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA SUTRA": Rezultati izbora iz svih gradova i opština u Srbiji
PREDSEDNIK SNS-a Miloš Vučević saopštio je prve rezultate lokalnih izbora iz izbornog štaba SNS-a.
02. 06. 2024. u 21:11
VUČIĆ NA PROVOKACIJE NOVINARKE N1: Ne brinite, slede vam veoma radosne vesti (VIDEO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je u štab SNS-a. Na samom ulazu novinarka N1 televizije Žaklina Tatalović pokušala je da isprovocira predsednika Srbije, i predsednicu Skupštine Anu Brnabić.
02. 06. 2024. u 20:20
"MOŽDA SAM POREKLOM I SRBIN" De Niro o Beogradu, bombardovanju '99, Noletu, Hrvatima i Bošnjacima
PROSLAVLjENI holivudski glumac Robert De Niro, koji je poslednjih dana u centru pažnje jer je u 80. godini sedmi put postao otac, svojevremeno je posećivao našu zemlju, a simpatije prema srpskom narodu nije skrivao ni u svojim izjavama.
02. 06. 2024. u 11:40
Komentari (0)