"BG PRAKSA" ŠANSA ZA MLADE: Studenti završnih godina osnovnih i master studija za plaćenu praksu mogu se prijaviti do 7. maja

A. Z. K.

09. 04. 2023. u 06:00

STUDENTI završnih godina osnovnih i master studija Univerziteta u Beogradu i ove godine biće u prilici da steknu radno iskustvo u sklopu projekta "BG praksa". Otvoreno je više od 110 mesta u javnim institucijama i preduzećima, a zainteresovani akademci mogu da se prijave do 7. maja.

БГ ПРАКСА ШАНСА ЗА МЛАДЕ: Студенти завршних година основних и мастер студија за плаћену праксу могу се пријавити до 7. маја

Ilustracija Foto Z. Jovanović

Ovaj projekat zajedno organizuju Univerzitet u Beogradu i Grad, a ovog leta tokom tromesečne prakse mladiće biti u prilici da steknu prva radna iskustva.

- Svi polaznici dobiće i novčanu nadoknadu. Oni će imati i mentore, koji su inače zaposleni u gradskim preduzećima, ustanovama kulture, bibliotekama, muzejima, sekretarijatima Gradske uprave i opštinama koje učestvuju u programu - saopštili su u Gradu. - Učesnicima će se ovo voditi i kao relevantna vannastavna aktivnost, pa će za učešće u programu dobiti i dodatne ESPB bodove. Zainteresovani kandidati treba da prilože skeniranu potvrdu o redovnom studiranju sa odgovarajućeg fakulteta. Konkurs je otvoren do 7. maja, a prvi dan prakse biće 1. jul.

Ove godine u ovaj program uključena su skoro sva gradska javna preduzeća, prestoničke opštine Savski venac, Zvezdara, Mladenovac, Barajevo i Zemun, nekoliko ustanova kulture i 14 gradskih službi i sekretarijata.

Ovaj projekat realizuje se od 2010. godine, a osmislio ga je Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu. Ideja je da što više mladih stekne praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija te da tako unapredi svoje akademsko obrazovanje.

- Program je proistekao iz potrebe da se što većem broju mladih ljudi sa univerzitetskom diplomom pruži podrška u profesionalnom usavršavanju, ali i da se prepozna važnost ideje da koncept društveno odgovornog poslovanja postane integralni deo javnih preduzeća u Beogradu - rekli su u Gradu.

DETALjI KONKURSA I PROJEKTA

ZAINTERESOVANI studenti više informacija o projektu, lokacijama i pozicijama koje su u ponudi mogu dobiti na sajtu Centra za razvoj karijere. Mladi ovde mogu pronaći i uslove za svaku poziciju.

- Studenti na sajtu mogu pronaći i važne datume, koji se odnose na proces prijave, predselekciju, selekciju, zatim tu su odgovori na najčešće postavljena pitanja. Sostupan im je i link za prijavni formular, kao i "Vodič kroz konkurs" sa pozicijama organizovanim prema fakultetima - saopštili su u Gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)