PREČIŠĆIVAČI VAZDUHA U SVIM VRTIĆIMA I ŠKOLAMA: Šapić se obratio pre sednice Skupštine grada

S. V./Š. M.

20. 06. 2023. u 10:05

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić rekao je pre današnje sednice Skupštine grada da će rebalansom budžeta koji će danas biti usvojen sve prostorije u vrtićima, osnovnim i srednjim školama imati prečišćivač vazduha koje će Grad održavati i servisirati.

ПРЕЧИШЋИВАЧИ ВАЗДУХА У СВИМ ВРТИЋИМА И ШКОЛАМА: Шапић се обратио пре седнице Скупштине града

Foto: N. Skenderija

Takođe, od septembra biće obezbeđeni besplatni časovi engleskog za sve beogradske predškolce.

- Očekujem i da će u toku leta da se završi nabavka za bezbednosne stanice, kako bi do proleća bile postavljene, to je posebno dobilo dimenziju posle tragičnih događaja u maju. Beograd će imati 102 stanice, gde će boraviti komunalni milicionari, odnosno "beli", a ponudićemo ih i policiji jer će to biti infrastrukturno ozbiljan zahvat i nadam se da će do proleća sledeće godine to biti realizovano - rekao je gradonačelnik.

Foto: N. Skenderija

On dodaje da će biti zaposleni i novi komunalci, i da se nije odustalo ni od čega što je ranije najavljeno.

- Svaku stvar koju smo govorili da ćemo raditi došli smo do nekog nivoa, za neke ideje imamo problema, ali nećemo odustati ni od jedne stvari - kazao je Šapić.

Foto: N. Skenderija

Kako je danas tačno godinu dana od kada je postao gradonačelnik, Šapić je istakao da se vlast ponašala odgovorno, to jest da su išli u dugoročne planove. 

Foto: N. Skenderija

- Od toga da smo uveli red u javne radove, kad se radi, koliko se radi, počeli da radimo vikendom, ulazimo u javne službe i podržavamo promene - kaže on. - Očekujem da ćemo u toku godine potpisati ugovor za tunel kod Ekonomskog fakulteta i da ćemo vezati taj projekat za mali metro, a to je Savski most i tunel. Počeli smo pripremne radove na bulevaru Zorana Đinđića i rušimo pogone "Rade Končara". Višnjička ulica ide kako treba, na jesen će biti spremna u kapacitetu. Očekujem da do kraja leta čitav sistem javnog prevoza bude zaokružen, pa ću izaći da vam pokažem šta smo sve uradili. Do kraja juna očekujem da ćemo implementirati aplikaciju, koja će početkom jula biti u upotrebi, a početkom jula očekujemo prodaju karata na 300 najprometnijih trafika u gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (9)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu