POMOĆ ZA NABAVKU MATERIJALA I ALATA: Podrška za pokretanje mikro-biznisa u Lazarevcu uz saradnju sa Nemačkom

A. Z. K.

30. 06. 2023. u 17:42

U SKLOPU projekta "Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu" opština Lazarevac i nemačka organizacija Help - Hilfe zur Selbsthilfe, sprovode projekat osnaživanja i podsticanja malih biznisa.

ПОМОЋ ЗА НАБАВКУ МАТЕРИЈАЛА И АЛАТА: Подршка за покретање микро-бизниса у Лазаревцу уз сарадњу са Немачком

Foto M. Anđela

Kako su saopštili u GO Lazarevac, projekat je započeo u martu, a trajaće do kraja 2024. godine.

- Program se finansira u sklopu "Nemačke razvojne saradnje", osim edukacije budući mali preduzetnici mogu dobiti novac za podsticaj biznisa - saopštili su u ovoj prestoničkoj opštini.

Zainteresovani preduzetnici za pokretanje mikro biznisa mogu dobiti donaciju u vidu opreme ili materijala koji imaju vrednost od 3.000 evra. Biće organizovana poslovna i stručna obuka. U okviru ovog projekta najviše pažnje i podrške biće dato zanatlijama, poljoprivrednicima i onima koji se bave uslužnim delatnostima.

Kako su saopštili u GO Lazarevac, u planu je da podršku dobije najmanje 20 budućih preduzetnika. Prednost će imati inovativne poslovne ideje, koje uzimaju u obzir zaštitu životne sredine.

Ovaj projekat podržala je i nemačka vlada, ukupna vrednost projekta u Srbiji je 1.327.641 evra. Za Lazarevac je izdvojeno 120.000 evra, a opština učestvuje sa još 48.000 evra za opremu i obuke koje će biti realizovane u okviru podrške.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)