FESTIVAL VITEZOVA NA KALEMEGDANU: Međunarodna manifestacija prvi put se održava u Beogradu

D.B.M.

16. 08. 2023. u 13:18

PRVI put u Beogradu biće održan Srednjovekovni festival "Beli orlovi". Manifestacija, koja promoviše srpsku i evropsku srednjovekovnu baštinu, održaće se od 25. do 27. avgusta 2023. godine, na Kalemegdanu, a okupiće učesnike iz 18 zemalja.

ФЕСТИВАЛ ВИТЕЗОВА НА КАЛЕМЕГДАНУ: Међународна манифестација први пут се одржава у Београду

Vladimir Blagojević


Posetioci festivala imaće priliku da uživaju u srednjovekovnom selu, radionicama starih zanata, igraonicama, a moći će da vide i kako su izgledale viteške borbe u oklopu i  šou sa konjima. Biće pripremljen i srednjevekovni bazar opreme,oruđa i oružja, dok će muzički bendovi iz Srbije , "VizAntika" i "Na izvoru", dočarati muziku srednjeg veka i renesanse. Glavni događaj je turnir u streličarstvu u kome učestvuju streličari iz Srbije, Rumunije, Mađarske, Slovačke, Češke, Bugarske, Francuske, Argentine, Čilea, Brazila, Severne Makedonije,Hrvatske, Turske, Grčke, Italije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Danske i Holandije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove