ŠAPIĆ: Briga o ljudima osnova svih mera koje donosimo

Novosti online

31. 08. 2023. u 12:28

SOCIJALNA politika i briga o ljudima su prioritet u gradu Beogradu i sve mere koje donosimo treba da olakšaju život građanima i smanje pritisak na kućni budžet, istakao je gradonačelnik Aleksandar Šapić i podsetio da se u skladu s tom politikom dele besplatni udžbenici, deci su omogućeni besplatni vrtići, kao i niz drugih pogodnosti za sve kategorije stanovništva poput uvođenja besplatnog engleskog jezika i uvođenja prečišćivača u vrtiće.

ШАПИЋ: Брига о људима основа свих мера које доносимо

Foto: Printskrin/RTV Pink

 –To je ista politika koju sam vodio i na Novom Beogradu. Ali građani treba da znaju da je za određene mere potrebno vreme. Pojedini rezultati na Novom Beogradu bili su vidljivi tek posle četiri godine. Građani su mi, pretpostavljam iz tog razloga i dali poverenje da vodim najmnogoljudniju opštinu punih 10 godina – podsetio je Šapić za TV Pink.

On je istakao da je Beograd motor Srbije, te da je siguran da će se i druge lokalne samouprave ugledati na prestonicu.

 – Imamo nekoliko rebalansa u toku godine, a sve sa ciljem da pravilno preusmerimo sredstva. Već sada razmišljamo da sledeće školske godine roditeljima učenika obezbedimo novčana sredstva u vrednosti udžbenika. Na taj način bismo roditeljima omogućili da im deca naslede stare udžbenike, a sredstva od Grada Beograda da preusmere za nešto što im je potrebnije za školu u tom trenutku – najavio je gradonačelnik.

Drugačija organizacija posla vidljiva je početkom rada ove gradske uprave.

 –Odmah smo počeli sa rekonstrukcijom više od 40 ulica u prestonici, iako u tom momentu nije bilo dovoljno novca u gradskom budžetu. Rebalansom i boljom preraspodelom sredstava krenuli smo u te projekte, ali je poenta da smo uveli nove standarde u poštovanju rokova. Uveli smo noćne radove i radove vikendima, a kako bi ih naši sugrađani što manje osetili. Tako je bilo dok smo radili osvetljenje na Brankovom mostu i niz drugih projekata – podsetio je prvi čovek srpske prestonice.

U sklopu politike koja u svom centru ima običnog čoveka, Šapić je pomenuo i manifestaciju „Beogradski dani porodice” koja je ove godine održana prvi put i koja će, kako je najavio, iduće godine biti daleko veća jer će čitav maj mesec biće posvećen ovoj temi.

Govoreći o javnom prevozu gradonačelnik je istakao da su urađene velike promene, karte su značajno jeftinije, srednjoškolci se voze besplatno, noćni prevoz je besplatan, a građani stariji od 65 godina imaju doživotne karte.

 – Jednostavniji je način kupovine karata, od pre mesec dana i na 490 prodajnih mesta na stanicama građani mogu da kupe. Ne postoji nijedan dobronameran čovek koji vam neće reći da je danas prevoz čistiji, redovniji, frekventniji, sa ispravnim klima-uređajima. Ono što je najvažnije, mi smo ga izvukli iz ruku privatnika, sada imamo kontrolu nad finansijama i sav novac se sliva u Grad Beograd. Sada više nema Busplusa ni Kentkarta da vam određuje cenu karte, a uskoro ću izaći sa podacima koliko je veća naplata karata i koliko više sredstava pristiže u gradski budžet sa daleko manjom cenom prevoza – naglasio je prvi čovek prestonice i dodao da od ovakve politike u svim segmentima upravljanja gradom neće odustati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!