PODRŠKA SVAKOG DANA, BEZ UPUTA: U Dečjem kulturnom centru počelo sa radom psihosocijalno savetovalište

B.B.

01. 09. 2023. u 16:53

U DEČJEM kulturnom centru Beograd počelo je sa radom Psihosocijalno savetovalište koje sprovodi i koordiniše Institut za mentalno zdravlje (projekat Krizna psihosocijalna podrška zajednici, Radna grupa za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih Vlade Republike Srbije).

ПОДРШКА СВАКОГ ДАНА, БЕЗ УПУТА: У Дечјем културном центру почело са радом психосоцијално саветовалиште

Foto: Dečiji kulturni centar

Savetovalište je namenjeno deci, mladima, roditeljima i nastavnicima, a usluge će biti dostupne svakog radnog dana od 10 do 18 časova.

Grupa odabranih stručnjaka za mentalno zdravlje, kliničkih psihologa i psihijatara Instituta za mentalno zdravlje, Dečje klinike u Tiršovoj, Zavoda za psihofiziološke poremećaje i patologiju govora, Dečjeg odeljenja Klinike za onkologiju i radiologiju, kao i iskusnih školskih psihologa, svakodnevno će pružati psihosocijalnu podršku.

Učenici mlađi od 15 godina moraju doći u pratnji roditelja koji daje saglasnost za pružanje usluge. Savetovalište je besplatno, nije potreban nikakav uput, a za sada ni zakazivanje, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

 - Želja nam je da u prostoru ove kulturne ustanove, koji je u svakom smislu mesto po meri deteta, pružimo mogućnost da deca, roditelji i nastavnici dobiju korisne savete i adekvatnu psihološku podršku putem razgovora sa kompetentnim i stručnim licima - kaže Dragan Marić, direktor Dečijeg kulturnog centra Beograda. Ideja projekta koju je Dečji kulturni centar Beograda podržao i prepoznao kao izuzetno značajnu jeste da se preventivno deluje kada su u pitanju određeni razvojni izazovi, mentalne teškoće, smetnje ili promene u ponašanju, prevazilaženje stresnih situacija, te da ova pomoć bude lako dostupna i stručna .

U okviru Savetovališta biće održana besplatna tribina za roditelje „Povratak u školu – izazovi i dileme” u ponedeljak, 4. septembra, od 18.30 do 20 časova. Voditelji tribine su psiholozi prof. Jelena Radosavljev Kirćanski i Olga Borovnica, specijalista medicinske psihologije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima