U KLUPAMA OKO 16.500 ĐAKA: Manje prvaka nego prošle godine

B.B.

05. 09. 2023. u 15:26

U PRVI razred osnovne škole upisano je oko 16.500 đaka što je, kako navode u Sekretarijatu za obraziovanje i dečiju zaštitu i očekivano.

У КЛУПАМА ОКО 16.500 ЂАКА: Мање првака него прошле године

Foto: V. Danilov

 U odnosu na prošlu godinu u klupe će se sesti oko 700 sedmogodišnjaka manje.

Prema podacima sekretarijata, najviše prvaka upisano je na opštini Novi Beograd što je u skladu sa tim da je to i najveća opština u prestonici. Ipak, najviše đaka u prvi razred je upisano u OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu. U klupe je selo 285 dece raspoređenih u 10 odeljenja. Koliko je tačno učenika prvog razred ima u kojoj opštini i školi, nismo dobili podatke od nadležnog sekretarijta ni posle dužeg čekanja.

Prestonica je lane imala najbrojniju generaciju đaka prvaka u prethodnih 13 godina. U osmoletkama je bilo 17.230 učenika prvog razreda, što je čak 2.000 više nego u 2010. godini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)