POČELE FUNKCIONALNE PROBE SISTEMA GREJANJA: Trajaće do 9. oktobra - evo šta to znači

Tanjug

02. 10. 2023. u 08:41

U BEOGRADU danas počinju funkcionalne probe daljinskog grejanja koje će trajati do 9. oktobra, a JKP "Beogradske elektrane" navode da spremno dočekuju 15. oktobar, zvaničan početak grejne sezone.

ПОЧЕЛЕ ФУНКЦИОНАЛНЕ ПРОБЕ СИСТЕМА ГРЕЈАЊА: Трајаће до 9. октобра - ево шта то значи

Foto D. Milovanović

- Tokom letnjih meseci obavljen je obiman remont toplotnih izvora -toplane i kotlarnice, toplovoda i podstanica. Preostalo je da od danas do 9. oktobra budu obavljene funkcionalne probe sistema koje podrazumevaju proveru rada toplotnih izvora 15 toplana i 18 kotlarnica, toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih grejnih instalacija u objektima - rekao je Vanja Vukić, direktor JKP "Beogradske elektrane".

Cilj proba je da proizvodna i distributivna postrojenja budu što bolje pripremljena za predstojeću grejnu sezonu, rekao je Vukić.

- Funkcionalne probe nisu takozvane tople probe i ne podrazumevaju početak isporuke toplotne energije. Zbog toga apelujemo na potrošače da ne upućuju prijave kvara Servisnom centru grada Beograda na broj 11-0-11 ukoliko im radijatori nisu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladno-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora - rekao je Vukić.

Probe toplotnih izvora, distributivne mreže, podstanica i pojedinih grejnih instalacija obavljaće se prema sledećoj dinamici. Danas će to biti toplane „Cerak“ i „Mladenovac“, kao i kotlarnice „Janka Veselinovića“, „Uprava prihoda“, „Sremčica“ i „Barajevo“.

U utorak će funkcionalne probe biti u toplanama „Dunav“ i „Miljakovac“, kao i u kotlarnicama „GAK Narodni front“, „Luka Beograd “ i „Resnik“ i „Železnik“ .

U sredu 4. oktobra, biće testirane toplane „Voždovac“, „Mirijevo“, „Borča“ i „Višnjička banja“ i kotlarnice „Braće Marić 3-7“ i obnovljiv izvor energije „Ovča“.

U četvrtak, 5. oktobra, funkcionalne probe biće u toplanama „Konjarnik“, „Banovo brdo“ i „Batajnica“, kao i u kotlarnicama „Makedonska-Jakšićeva“, „Šeher – Andre Nikolića 3“. Petak, 6. oktobar – Toplane: „Novi Beograd“, „Zemun“ i „Medaković “. Kotlarnice: „Vrtlarska“, „Ljutice Bodana 2“ i „Dom zdravlja Braće Jerković“.

A u ponedeljak, 9. oktobra, radiće se funkcionalne probe u kotlarnicama „Institut za majku i dete“, „KBC Bežanijska kosa“, „KBC Zvezdara – Preševska 31“, „KBC Zvezdara – Dimitrija Tucovića 161“, „KBC Zvezdara – Dimitrija Tucovića 161 - parna strana“ čime završavamo, rekao je Vukić.

- Korisnici sistema daljinskog grejanja trebalo bi da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih grejnih instalacija i samo ukoliko primete curenje vode iz instalacija, kvar odmah prijave Servisnom centru grada Beograda pozivom na broj telefona 11-0-11 - rekao je Vukić.

BONUS VIDEO: KNjIGE I BIBLIOTEKE SU NAŠE SKLONIŠTE: Drugi čuvar vremena je prošlost

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima