POMOĆ U TRAŽENJU POSLA: Otvoren Centar za osobe sa invaliditetom

B.B.

18. 10. 2023. u 15:38

PRESTONICA je dobila centar za osobe sa invaliditetom sa ciljem pružanja podrške ovim licia u traženju posla i uključivanja u radno okruženje koji se nalazi u Kapetan Mišinoj ulci 26/9.

ПОМОЋ У ТРАЖЕЊУ ПОСЛА: Отворен Центар за особе са инвалидитетом

Foto: Beoinfo

Korisnici mogu biti sve osobe sa invaliditetom bez obzira na uzrast i vrstu invaliditeta, svakog dana od 9 do 17 časova, a sve usluge su potpuno besplatne.

Karijerni centar za osobe sa invaliditetom otvoren je u okviru četvorogodišnjeg projekta "Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom", koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u saradnji sa Forumom mladih sa invaliditetom (FMI) i organizacijom Caritas Srbije.

- Forum mladih sa invaliditetom već dugi niz godina pruža podršku osobama sa invaliditetom u procesu zapošljavanja. U karijernom centru smo zaposlili dve savetnice kao podršku za zapošljavanje - rekla je izvršna direktorka FMI Jovana Krivokuća Milovanović na zvaničnom otvaranju centra, koji je počeo sa radom u septembru.

Neke od usluga koje ovaj centar nudi svojim korisnicima su individualna savetovanja, karijerno vođenje, pripreme za razgovor za posao, radionice ličnog razvoja, različite vrste obuka, kvalifikacije i prekvalifikacije, kursevi, kao i organizovanje praksi u privatnom sektoru.

- Ono što odlikuje ovaj Karijerni centar jeste registracija na portal za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, gde trenutno imamo oko 500 osoba sa invaliditetom i oko 120 poslodavaca - ističe Krivokuća Milovanović.

Otvaranju je prisustvovao i Petar Jordanov, sekretar za socijalnu zaštitu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)