BESPLATAN PREGLED ZA SVE GRAĐANE: ''Kućica zdravlja'' od danas na Trgu republike

Tanjug

24. 10. 2023. u 11:14

U CENTRU Beograda danas počinje rad mobilne ambulante "Kućica zdravlja", koja svim građanima omogućava da besplatno i bez zakazivanja provere svoje zdravlje.

БЕСПЛАТАН ПРЕГЛЕД ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ: Кућица здравља од данас на Тргу републике

Foto Shutterstock

"Kućica zdravlja", koju su organizovali Gradska opština i Dom zdravlja Stari grad, radiće na Trgu republike do 30. oktobra, od 12 do 18 časova.

- Naša ''Kućica zdravlja'' će svim građanima naše opštine, prestonice i Srbije omogućiti da besplatno i bez zakazivanja provere svoje zdravlje od danas do 30. oktobra na Trgu republike - rekao je za medije Radoslav Marjanović, predsednik GO Stari grad.

Prema njegovim rečima, Starograđani i svi žitelji prestonice imaju prilike da svakog dana, od 12 do 18 časova, obave preventivne preglede kod lekara Doma zdravlja "Stari grad", u narednih nedelju dana dana do 30. oktobra.

- Danas je organizovan dan za seniore - rekao je Marjanović.

On je dodao da je "Kućica zdravlja" samo jedan od zajedničkih projekata i potvrda odlične i sistemske saradnje naše opštine, Saveta za zdravlje i DZ "Stari grad".

- Briga o javnom zdravlju je briga o dobrobiti svakog pojedinca. Ujedno, to je jedna od preventivnih aktivnosti koja je predviđena nedavno usvojenim dokumentom - Planom javnog zdravlja Gradske opštine Stari grad, 2023-2026. godine. Ovaj strateški dokument je potvrda da je naša opština prepoznala značaj javnog zdravlja i primarne zdravstvene zaštite svojih građana - rekao je Marjanović.

On je istakao da će sugrađani moći da bez čekanja obave besplatne zdravstvene preglede u Kućici zdravlja.

- Kako bi što veći broj građana efikasno obavio preglede ili dobio koristan medicinski savet, pripremili smo tematski program pregleda predviđen za svaki od narednih sedam dana - dodao je Marjanović.

Direktorka Doma zdravlja "Stari grad" dr Vesna Knjeginjić rekla je za Tanjug da će lekari te ustanove do 30. oktobra svakodnevno obavljati razne preventivne preglede i medicinska savetovanja, bez uputa i zdravstvene knjižice.

- Utorak, petak i ponedeljak su dani za seniore, sreda je rezervisana za oftalmološke preglede, četvrtak je posvećen ženskom zdravlju, a u subotu je tema 'Pokreni se'. Drugi dan vikenda, nedelja je dan za srce, za merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, EKG, pregled interniste i ultrazvuk štitne žlezde - rekla je dr Knjeginjić.

BONUS VIDEO: RAZRAĐENA ŠEMA: Kako su Miroslav Aleksić i njegov tast "operisali" u Trsteniku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove