GRAD DAJE 215 STIPENDIJA: Raspisan konkurs za dodelu novčanih nagrada prestoničkim srednjoškolcima i studentima

A. Z. K.

14. 11. 2023. u 12:28

SREDNjOŠKOLCI i studenti mogu dobiti stipendije od Grada, a izdvojena su sredstva za 215 mladih.

ГРАД ДАЈЕ 215 СТИПЕНДИЈА: Расписан конкурс за доделу новчаних награда престоничким средњошколцима и студентима

Foto: N. Skenderija

Učenici srednjih škola dobiće po 24.000 dinara, dok je za akademce izdvojeno 30.000. Oni koji žele da konkurišu mogu to da urade u narednih deset dana.

Grad je opredelio sredstva za 215 prestoničkih srednjoškolaca i studenata, od čega je 65 stipendija namenjeno mladima sa invaliditetom. Kako se navodi u konkursu za učenike srednjih škola otvoreno je 35 pozicija, 30 će dobiti đaci gimnazija i stručnih škola, a pet je namenjeno za učenike umetničkih škola.

- Za studente prirodno-matematičkog usmerenja otvoreno je 60 mesta, 40 stipendija dobiće akademci koji su se opredelili za društveno-humanističke smerove, a za studente umetničkog usmerenja obezbeđeno je 15 stipendija - navodi se u konkursu. - Što se tiče mladih sa invaliditetom, 25 srednjoškolaca i 40 studenata mogu da ostvare pravo na stipendije. Novčane nagrade biće ipslaćivane u pet jednakih mesečnih rata, srednjoškolci će dobiti po 24.000, a studenti 30.000 dinara.

Uputstva na sajtu Grada

MLADI koji žele da konkurišu za dobijanje stipendija, više informacija o uslovima mogu naći na zvaničnom sajtu Grada. Obrazac prijave za konkurs može se preuzeti sa sajta ili u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu.

- Prijave se dostavljaju u zatvorenoj koverti na adresu Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu. Oni koji zakasne ili ne dostave svu neophodnu dokumentaciju neće biti razmatrane - navodi se u konkursu.

Mladi koji žele da konkurišu za stipendije moraju da ispune i određene uslove. Što se tiče srednjoškolaca moraju da imaju prijavljeno boravište u Beogradu, da su redovni učenici, učešća i osvojene nagrade na takmičenjima biće bodovani. Kandidati će biti rangirani po ukupnom broju bodova koji ostvare po svim kriterijumima koje moraju da ispune.

- U slučaju da dva ili više kandidata ostvare isti broj bodova, prednost pri rangiranju imaće kandidat koji je osvojio više mesto na takmičenju višeg ranga - navodi se u konkursu. - Što se tiče studenata mogu se javiti akdamci koji pohađaju osnovne akademske, strukovne ili master studije. I oni moraju da imaju prebivalište u Beogradu i da pohađaju najmanje drugu godinu studija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu