PRVE NOĆI DOŠLO OSMORO LJUDI: Privremeno prenoćište za beskućnike na Autokomandi imalo posete odmah posle otvaranja

S.V.

21. 11. 2023. u 13:56

U PRIVREMENOM prenoćištu za beskućnike na Autokomandi prve noći boravilo je osmoro ljudi, šest muškaraca i dve žene.

ПРВЕ НОЋИ ДОШЛО ОСМОРО ЉУДИ: Привремено преноћиште за бескућнике на Аутокоманди имало посете одмах после отварања

beoinfo

To je potvrdio sekretar Crvenog krsta Nikola Prica, koji je podsetio da je ovaj objekat otvoren u ponedeljak u saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu u Ulici dr Milutina Ivkovića 2. Korisnici bez krova nad glavom moći će ovde da borave svakog dana od 20 časova do osam sati ujutro.

- Takođe, oni će ovde moći i da zamene garderobu, zadovolje svoje higijenske potrebe, ali i da na bezbednoj i toploj lokaciji pronađu utočište tokom noći - kaže Prica.

On je podsetio da su prošireni smeštajni kapaciteti prenoćišta, u odnosu na prošlu godinu. Ukupno je 31 krevet, a prethodne zime je u proseku bilo oko 900 poseta mesečno.

- Crveni krst Palilula svake godine u radu sa beskućnicima objavljuje informator koji pruža sve relevantne informacije osobama koje se nalaze bez krova nad glavom, pružajući im orijentisanje kako bi svoje svakodnevne aktivnosti poput prehrane, održavanja lične higijene i ostalih životnih potreba mogli imati i na teritoriji Beograda - istakao je on.

Prica naglašava da građani ovde ne mogu da donesu robu i polovnu garderobu, nego da donacije upute lokalnim organizacijama koje će tu pomoć usmeriti ka korisnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu