U REPIŠKOJ BEZ STUBIĆA: Stanari žarkovačke ulice održali sastanak sa predsednikom opštine Čukarica

Š.Marović

22. 11. 2023. u 16:55

PREDSTAVNICI stanara Repiške 50 zbog uzrpiranja parking prostra od vlasnika i zakupaca lokala u Trgovačkoj održali su sastanak sa predsednikom opštine Čukarica Srđanom Kolarićem, gde je strogo precizirano da javnu površinu mogu svi podjednako koristiti.

У РЕПИШКОЈ БЕЗ СТУБИЋА: Станари жарковачке улице одржали састанак са председником општине Чукарица

Privatna arhiva

Kako ističu za "Novosti", ukoliko bi se desilo ponovno uzurpiranje prostora i pokušaj postavljanja stubića ili žardinjera, treba odmah pozvati Bele i inspekciju.

Naš list prvi je izvestio o ovom problemu sa kojim se stanari Repiške ulice u Žarkovu suočavaju od leta, a nedovoljan broj parking mesta pravio je dodatni problem. Zakupci i vlasnici lokala na parking mesta nekoliko puta su postavljali žardinjere, da bi početkom prošle nedelje krenuli da ugrađuju i stubiće.

- Razgovor sa predsednikom Kolarićem bio je konstruktivan, mi smo izneli svoj problem i sa čime se suočavamo već nekoliko meseci - ističu stanari. - Zajedno smo zaključili da površina ispred zgrada u Repiškoj mora ostati javna i zajednička, kao i da se na svaki novi pokušaj uzurpacije, ukoliko ga bude, odmah pozovu Beli i opštinksa inspekcija. Predsednik nas je maksimalno podržao, a nadamo se da sličnih ispada ljudi iz Trgovačke ulice neće biti.

Za postavljanje lanaca, žardinjera ili stubića opštinske komunalne inspekcije dobijaju često prijave od građana, a kazne za ove "ispade" idu i do 150.000 dinara.

REŠENjE O SKLANjANjU

KAKO su ranije istakli iz inspekcije, ako su stubići postavljeni na javnoj površini, inspektor piše zapisnik i donosi rešenje o sklanjanju. Ukoliko su na parceli u vlasništvu zgrade, skupština stanara sa upravnikom može da donese odluku o postavljanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu