MLADENOVAC I SOPOT BIĆE ČISTIJI: Gradi se centar za prikupljanje otpada, jedan od četiri koji su planirani u Beogradu

A. Z. K.

02. 12. 2023. u 15:56

U MLADENOVCU se trenutno gradi prva od četiri planirane transfer-stanice u kojima će se prikupljati otpad.

МЛАДЕНОВАЦ И СОПОТ БИЋЕ ЧИСТИЈИ: Гради се центар за прикупљање отпада, један од четири који су планирани у Београду

Beoinfo

Gradnja je otpočela u martu u mladenovačkom naselju Vlaška.

Otpad koji bude bio prikupljen u Mladenovcu i Sopotu, iz ove transfer stanice biće prevezen u Vinču gde će se koristiti u postrojenju za proizvodnju toplotne i električne energije. Ovo će omogućiti i zatvaranje brojnih nesanitarnih deponija širom grada.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine planira da izgradi četiri ovakve lokacije u Beogradu prema Lokalnom planu upravljanja otpadom grada Beograda 2021-2030. Na ovim mestim biće sakupljan otpad kako bi se unapredio celokupan sistem prikupljanja otpada.

U Mladenovcu će biti izgrađena i upravna zgrada, nadstrešnice za privremeno skladištenje primarno selektovanog otpada, hale za sekundarnu separaciju reciklabilnog otpada, platforme za pretovar otpada, kao i nekoliko rezervoara koji su namenjeni za hidrantsku, sanitarno-tehničku i za prihvat atmosferske vode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove