OBROK I ČAJ U LOMINOJ: Otvoren novi dnevni prihvatni cenatra za beskućnike

B.B.

13. 12. 2023. u 15:07

SEKRETARIJAT za socijalnu zaštitu je, u saradnji sa Crvenim krstom Beograda, otvorio u Lominoj ulici broj 17 Dnevni privremeni prihvatni centar za lica bez krova nad glavom.

ОБРОК И ЧАЈ У ЛОМИНОЈ: Отворен нови дневни прихватни ценатра за бескућнике

Foto: Grad Beograd

Prema rečima Nikole Price, sekretara Crvenog krsta Beograda, ovaj vid pomoći i podrške pruža se od 2017. godine.

- Dnevni centar će moći da se koristi svakog radnog dana od 10 do 13 časova - naveo je Prica. - Korisnici će moći da dobiju besplatni topli obrok i napitak, garderobu, kao i da koriste kupatila. Takođe, u tom periodu na usluzi za savete će im biti i naši zaposleni. 

Kako su naveli iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu, na dnevnom nivou usluge centara koristilo je u proseku od 25 do 70 korisnika, a u prošloj godini zabeleženo je 3.494 poseta.

U Privremeno prenoćište za lica bez krova nad glavom na Autokomandi, koje je otvoreno početkom nobembra, do sada je zabeleženo 548 prenoćišta.

- Ovu uslugu je koristilo 47 lica, od toga osam žena - naveli su u sekretarijatu. - Kapacitet je 40 kreveta. Beskućnicima je omogućeno prenoćište u bezbednom i toplom okruženju, kupanje i pranje garderobe, obroci u vidu lanč paketa, topli napici i čista garderoba. U toku prošle godine zabeležena su 3.453 noćenja, naveli su iz resornog sekretarijata. U Prihvatilištu trenutno boravi 71 korisnik. 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)