NAJLEPŠA RECIKLAŽNA JELKA: Edukativno kreativni program za osnovce na Vračaru

B.B.

28. 12. 2023. u 14:45

UČENICI OŠ "Jovan Miodragović" okitili su najlepšu reciklažnu jelku, drugi su bili đaci iz OŠ "Sveti Sava", a treće mesto pripalo je OŠ "Kralj Petar II Karađorđević".

НАЈЛЕПША РЕЦИКЛАЖНА ЈЕЛКА: Едукативно креативни програм за основце на Врачару

Foto: Opština Vračar

U iščekivanju početka zimskog raspusta i pretprazničnoj atmosferi, opština Vračar je drugu godinu za redom organizovala  edukativno kreativni projekat za osnovce "Najlepša reciklažna jelka ".

Mališani su imali priliku da se, kroz zanimljivo predavanje, upoznaju da zadatkom koji se odnosi na pravljenje reciklažne jelke od prethodno sakupljenog materijala: plastike, limenki, čepova, papira, kartona, tekstila i drveta.

- Sa željom da podstaknemo učenike da kroz praktičan rad izraze i svoju kreativnost i primene stečeno znanje ove godine održano je i takmičenje za najlepšu jelku izrađenu od reciklažnog materijala  - rekao je Dragi Lukić, član Veća zadužen za obrazovanje.  -  Vračarski mališani su kroz timski rad pokazali izuzetnu kreativnost i zadali težak zadatak žiriju prilikom odlučivanja o pobedniku takmičenja.

Foto: Opština Vračar

 

On je, sa pomoćnikom predsednika opštine Kostom Malovićem,  najboljim školarcima uručio nagrade za iskazani trud i kreativnost, a prigodni pokloni su uručeni  OŠ "N.H. Dušan Dugalić". 

Opština Vračar očekuje da će ova akcija postati tradicionalna radi podizanja svesti o značaju ekologije među najmlađimstanovnicima, jer čuvajući planetu pokazuju odgovornost i prema svojoj budućnosti.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)