SA BANDERE - MRAK: Žitelji Resnika u prethodnom periodu nisu imali ulično osvetljenje

A. Z. K.

27. 02. 2024. u 14:27

U POJEDINIM ulicama u Resniku prethodnih dana nije bilo uličnog osvetljenja.

СА БАНДЕРЕ - МРАК: Житељи Ресника у претходном периоду нису имали улично осветљење

Foto: Printskrin

Najviše problema bilo je u Jelezovačkoj i okolnim ulicama. Žitelji Resnika "tapkali" su po mraku jer se dogodio kvar na uređaju koji omogućava isključivanje i uključivanje uličnih svetiljki. U Sekretarijatu za energetiku objašnjavaju da su ovakvi problemi uobičajeni u celom Beogradu zbog stare opreme.

Mrkli mrak na ulicama često izaziva nelagodu i bes među Beograđanima. Ovakve situacije nisu retkost na prestoničkim ulicama. Pre par dana ovu muku imali su stanovnici Resnika, pa su na društvenim mrežama delili i fotografije.

Prijave na 11-0-11

U BEOGRADU ima više od 200.000 uličnih svetiljki, a Beograđani, ukoliko primete manjkavosti na instalacijama, to mogu da prijave.

- Oni koji vide bilo kakvu neregularnost u radu javnog osvetljenja mogu svoja zapažanja prijaviti Servisnom centru grada Beograda, na brojeve telefona 11-0-11 ili 0800-110011 - poručuju u Sekretarijatu.

Osim u Jelezovačkoj, problem su imali i žitelji okolnih ulica, pa su po nekoliko dana ostajali bez uličnog osvetljenja. Kako su za "Novosti" rekli u Sekretarijatu za energetiku, ekipe JKP "Javno osvetljenje" ustanovile su da je uočen kvar na uređaju preko kog se kontroliše uključenje i isključenje instalacija osvetljenja.

- Neophodna je zamena ovog dela, a tada će biti i normalizovan rad javnog osvetljenja u ovom delu grada - rekli su u Sekretarijatu. - Ovakvi problemi su uobičajeni u sistemu javnog osvetljenja u celom gradu. Najčešće ovakvi problemi nastaju zbog stare opreme, ali i zbog prilagođavanja novih uređaja na postojeću mrežu.

Godinama je preduzeće JKP "Javno osvetljenje" tokom godine dobijalo i po nekoliko hiljada prijava za neregularan rad svetiljki. Kako su nam svojevremeno objasnili u ovom preduzeću, njihove ekipe tokom zime imaju više intervencija zbog kvarova na instalacijama. I tada je objašnjenje bilo isto - dotrajala oprema najčešći je razlog izostanka javnog osvetljenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!