SASLUŠAN RADNIK FIRME "BANBUS" SA ČIJEG AUTOBUSA NA LINIJI 78 JE OTPAO TOČAK I USMRTIO VERKU J. (69): Mehaničar ostaje u pritvoru

Š.M.

21. 03. 2024. u 14:32

MEHANIČAR firme "Banbus" I. R. sa čijeg autobusa je u ponedeljak otpao točak i usmrtio sugrađanku Verku J. (69) juče je saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštu u prisustvu branioca, gde je predložen pritvor zbog opasnosti da će ponoviti delo, jer obavlja posao pregleda svih vozila u ovoj firmi. On je priveden zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo teška dela protiv bezbednosti saobraćaja. Za ovo je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

САСЛУШАН РАДНИК ФИРМЕ БАНБУС СА ЧИЈЕГ АУТОБУСА НА ЛИНИЈИ 78 ЈЕ ОТПАО ТОЧАК И УСМРТИО ВЕРКУ Ј. (69): Механичар остаје у притвору

Foto: D. Milovanović

Šef saobraćaja u "Banbusu" Veljko Kovačević ističe za "Novosti" da se vozaču guma oštetila zbog rupa na Starom savskom mostu i spletom neverovatnih okolnosti ubila ženu kod Karađorđevog parka.

Ćerka tragično nastradale sugrađanke juče se oglasila na društvenim mrežama, gde je istakla da je na objavljenom snimku upravo njena majka.

- Ova žena sa snimka koju reanimiraju je nažalost moja pokojna majka, koja je u Klinički išla po rezultate i u tom istom završila život - napisala je ona ispod video-zapisa.

Prema informacijama, zadnji levi točak autobusa na liniji 78 otkačio se u blizini stanice Karađorđev park, kotrljao tridesetak metara i udario u dve žene, a Verka J. ostala je prikovana za ogradu Infektivne klinike. Lekari iz ove ustanove odmah su potrčali da pomognu, ali do dolaska Hitne pomoći nesrećna žena je bila bez svesti i pulsa. Tragično nastradala žena u nesreći je zadobila ozbiljne povrede glave i u teškom stanju dovezena je u Urgentni centar, gde je obavljena operacija. Ipak, borba lekara da je spasu se završila neuspešno, preminula u utorak oko podne.

Prema nezvaničnim navodima iz policije, vozač je uradio alko-test, koji je bio negativan.

- Tragedija je strašna, žao je svima zbog onoga što se dogodilo, zvali smo i ženu koja je povređena, razumemo bol porodice preminule - govori Kovačević za naš list. - Problem su bile udarne rupe na Starom savskom mostu, pošto se vozač u telefonskom pozivu požalio da je osetio nešto u gumama. Ipak, nešto kasnije je javio da je sve u redu. Nažalost, svega dvadesetak minuta kasnije došlo je do tragedije. Veštak je takođe video da je guma bila deformisana.

Kako Kovačević tvrdi za "Novosti", mehaničari i ostalo tehničko osoblje u ovom preduzeću rade u tri smene, kako bi se ispoštovali svi standardi.

- Vozilo sa kog je otpao točak je 2016. godište, a po ugovoru sa Gradom, koji je potpisan pre osam godina, autobusi ne smeju da budu stariji od decenije. Svakog dana u saobraćaj prestoničkim ulicama pustimo oko 60 vozila na nekoliko linija. Trenutno imamo 40 vozača iz inostranstva i 80 šofera iz Srbije.

Dea Đurđević: Strašna koincidencija

VODITELjKA Dea Đurđević, kojoj je autobus sa linije 78, 2019. godine otkinuo ruku prokomentarisala je tragičan događaj koji se dogodio u ponedeljak.

- Koja koincidencija, strašno... - kaže ona. - Iskreno, malo me je to vratilo, samo zbog broja. Između moje i ove saobraćajne nezgode bilo je još dosta, nažalost, saobraćajnih nezgoda sa autobusom, ali me je ova malo vratila u istoriju. Samo mi je žao što gospođa i ja ne možemo više da podelimo svoje iskustvo, jer, nažalost, ona nije živa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024