NAPADNUTI RADNICI "ZELENILA" I "ČISTOĆE": Incidenti na Vračaru i Voždovcu, ukazana im i lekarska pomoć

A. Z. K.

22. 03. 2024. u 22:07

RADNICI Javnog komunalnog preduzeća "Zelenilo Beograd" za nešto više od 24 časa dva puta su, radeći svoj posao, bili na na meti nasilnika!

НАПАДНУТИ РАДНИЦИ ЗЕЛЕНИЛА И ЧИСТОЋЕ: Инциденти на Врачару и Вождовцу, указана им и лекарска помоћ

Privatna arhiva

Jedna ekipa, njih četvorica, bili su na meti muškarca u Mutapovoj ulici na Vračaru, koji ih je napao prvo verbalno, a zatim i fizički, dok su orezivali stabla. O ovom incidentu obaveštena je policija.

Kako su rekli u "Zelenilu", njihova ekipa orezivala je grane koje su bile nagnute ka krovu jednog objekta. Napadač je počeo da vređa zaposlene po verskoj i nacionalnoj osnovi.

- Posle je i fizički nasrnuo na kolege. Prvo je ih je udario nekoliko puta po glavi, a zatim je otišao i vratio se sa lancem kojim je udario vozača u oko - rekli su u JKP "Zelenilo Beograd". - Kolege su pozvale policiju i Hitnu pomoć, koji su odmah izašli na teren. Obavljen je i uviđaj, a povređeni radnici dobili su i lekarsku pomoć.

Napad na Zelenom vencu

NAJČEŠĆE na meti napada su zaposleni u JKP "Gradska čistoća". U januaru grupa muškaraca nasrnula je na Zelenom vencu na jednog zaposlenog u ovom preduzeću kada im je on skrenuo pažnju da ne bacaju đubre na ulicu. Obesna grupa muškaraca opkolila je radnika i udarila ga bejzbol palicom.

U ovom preduzeću apelovali su na sve Beograđane da poštuju zaposlene u javnim komunalnim preduzećima koji svojim radom doprinose da prestonica bude lepša i uređenija. Oni su rekli i da će raditi sa nadležnim institucijama kako bi svi napadači bili otkriveni i sankcionisani.

U sredu uveče dogodio se napad i na zaposlenog u JKP "Gradska čistoća" kada ga je jedan muškarac gađao kamenicama. Sve se dogodilo u Bulevaru Peka Dapčevića na Voždovcu, dok je radnik punio cisternu na hidrantu.

- Srećom, naš vozač nije povređen, ali je na vozilu načinjena velika materijalna šteta. Napadač je pobegao, a policija je izašla na teren i obavila uviđaj - saopštili su JKP "Gradska čistoća".

BONUS VIDEO - "SVE SAM SPREMILA, A TI SREDI VREME..." Potresna scena u Zemunu


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!