VESIĆ: Pristupna saobraćajnica od auto-puta do aerodroma "Nikola Tesla" postaje državni put

Novosti onlajn

23. 03. 2024. u 13:42

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas za Tanjug da je Vlada Srbije na njegov predlog izmenila Uredbu o kategorizaciji puteva i da je pristupna saobraćajnica od auto-puta prema aerodromu Nikola Tesla u Beogradu postala državni put koji je u nadležnosti Ministarstva i Puteva Srbije.

ВЕСИЋ: Приступна саобраћајница од ауто-пута до аеродрома Никола Тесла постаје државни пут

Foto: D. Milovanović

Vesić je u izjavi za Tanjug rekao da je Ministarstvo upoznato sa slučajem izgradnje divljeg parkinga na putu koji vodi od auto-puta Beograd - Šid do aerodroma Nikola Tesla, kao i da je probijena zaštitna ograde kako bi se obezbedio ulaz i izlaz sa tog divljeg parkinga.

- Oni koji su to uradili probijanjem ograde su izvršili krivično delo i ugrozili bezbednost učesnika u saobraćaju. Zaštitna ograda nije mogla da bude uklonjena bez podrške onih koji rade u državnim službama, to je jasno, a oni su ti koji bi to trebalo da spreče - rekao je Vesić.

Vesić naglašava da se saobraćajnica koja vodi od auto-puta do aerodroma nalazi u nadležnosti grada Beograda.

Dodaje da je ministarstvo bilo prinuđeno da reaguje u povodom ovog slučaja, jer nadležni upravljač puta, nije reagovao i ograda nije vraćena, pa je samim tim bila ugrožena bezbednost učesnika u saobraćaju. 

Vesić kaže i da je bilo važno reagovati i zbog toga što vodi do najvećeg međunarodnog aerodroma u Srbiji.

Ministar ističe da će, kada naredne nedelje Uredbe stupi na snagu, naložiti vraćanje zaštitne ograde i podnošenje krivičnih prijava protiv svih onih koju su učestvovali u uklanjanju ograde, ugrozili bezbednost saobraćaja i uništili državnu imovinu.

- I ostale saobraćajnice oko aerodroma uskoro će postati državne, zaštitne ograde će biti postavljene da bi se predupredilo nelegalno uključenje i sa drugih divljih parkirališta - rekao je Vesić.

Ministar dodaje da počinje i izgradnja pruge od Zemun Polja ka aerodromu, a procene ukazuju da će se na taj način od aerodroma ka Beogradu prevoziti više od 50 odsto putnika.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)