POTPISAN VAŽAN UGOVOR ZA BEOGRADSKI METRO: Evo šta piše u sporazumu za usluge rane operatorske pomoći

S.V.

01. 04. 2024. u 17:00

UGOVOR o uslugama rane operatorske pomoći na projektu izgradnje beogradskog metroa potpisali su danas predstavnici Sekretarijata za javni prevoz Beograda, JKP "Beogradski metro i voz", te francuska kompanija za upravljanje javnim prevozom RATP DEV.

ПОТПИСАН ВАЖАН УГОВОР ЗА БЕОГРАДСКИ МЕТРО: Ево шта пише у споразуму за услуге ране операторске помоћи

Foto Novosti

Ovim potpisivanjem nastavlja se saradnja i rana operatorska podrška RATP DEV u procesu projektovanja i optimizacije infrastrukture metro sistema u srpskoj prestonici.

Sporazum podrazumeva upravljanje, zapošljavanje i obuku osoblja koje će biti angažovano u radu prestoničkog metroa, kao i pripremu procedura za upravljanje i održavanje, postavljanje IT sistema, podršku, testiranje, puštanje u rad i izvođenje probnog rada.

- Siguran, efikasan i funkcionalan metro je veoma važan deo jedinstvenog sistema javnog prevoza Beograda - rekao je sekretar za javni prevoz Radovan Kremić. - Izgradnja metroa od krucijalne je važnosti za unapređenje javnog transporta u glavnom gradu i poboljšanje ukupnog kvaliteta života Beograđana, ali i šire, za sveobuhvatni privredni i tehnološki razvoj društva. Očigledno je koliko je ovde značajna rana operatorska pomoć i razvoj, te uloga i podrška partnera iz RATP DEV.

Direktor JKP "Beogradski metro i voz" Andreja Mladenović istakao je da je izgradnja beogradskog metroa jedan od najvećih i najvažnijih projekata u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu