NOVI PROZORI POSLE 60 GODINA: Završena prva faza rekonstrukcija osmoletke u Dudovici

B.B.

05. 04. 2024. u 14:59

OSNOVNA škola "Mihailo Mladenović Selja" u Dudovici, posle šest decenija, dobila je "novo odelo". Radovi na rekonstrukciji objekta, koji su počeli 26. februara, zavšeni su kako je i planirano početkom parila. Škola izgrađena je 1968. godine, a ustanovu pohađa oko 250 učenika iz pet sela.

НОВИ ПРОЗОРИ ПОСЛЕ 60 ГОДИНА: Завршена прва фаза реконструкција осмолетке у Дудовици

Foto: Opština Lazarevac

Prilikom obilaska rekonstruisanog objekta Bojan Stević, predsednik opštine Lazarevac, Bojan Stević je rekao da je zamenjena stolarija i rekonstruisani toaleti.

- Postavljena je i nova led rasveta, kao i sigurnosne kamere, radi veće bezbednosti učenika i zaposlenih - naveo je Stević. - Tokom letnjeg raspusta su planirani unutrašnji molerski radovi.

Predstavnike opštine dočekali su učenici škole sa porukama zahvalnosti, a u razgovoru sa njima Stević je obećao i postavljanje nove multifunkcionalne podloge na terenu pored objekta škole. Predsednik opštine je podsetio šta je uređeno i najavio nove projekte u Dudovici.

- Završena je kapela na mesnom groblju, putevi ka Marincu i groblju Zakinac, kao i regionalni put Dudovica-Latković - rekao je Stević. - U narednih 30 dana očekujemo asfaltiranje puta ka Vinogradima.

Direktorka škole Jasmina Veselinoviće se zahavlila predstavncima opštine što su, posle 60 godina, prvi put uložena značajna sredstva u obnovu škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)