DA IM BUDE LAKŠE U ŽIVOTU: U Ulici Dimitrija Tucovića 83 otvorena je Kancelarija za pomoć osobama sa invaliditetom

A. Z. K.

01. 04. 2024. u 05:00

U MESNOJ zajednici "Bulbulder" u Ulici Dimitrija Tucovića 83 otvorena je Kancelarija za pomoć osobama sa invaliditetom.

ДА ИМ БУДЕ ЛАКШЕ У ЖИВОТУ: У Улици Димитрија Туцовића 83 отворена је Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом

Foto Shutterstock

Opština Zvezdara na ovaj način podržava i neposredno učestvuje u realizaciji aktivnosti koje su od javnog značaja, a koje će pomoći osobama sa invaliditetom.

Kancelarija je osnovana 2006. godine, ali je tek skoro obezbeđen i prostor koji je namenski rekonstruisan i prilagođen. Kako su najavili u opštini, kancelarija će biti otvorena ponedeljkom, sredom i petkom u vremenu od 14.00 do 19 časova.

- Cilj nam je povezivanje, jačanje saradnje i unapređenja opšteg položaja osoba sa invaliditetom u lokalnoj zajednici, ali i u svakodnevnom društvenom životu - saopštili su u GO Zvezdara. - Formirana je interna Mreža udruženja čija su ciljna grupa osobe sa invaliditetom, preko koje će Kancelarija nastojati da zajedničkim delovanjem doprinese realizaciji vitalnih aktivnosti iz njihovih godišnjih planova i programa rada. Na ovaj način želimo da osobe sa invaliditetom unaprede svoj položaj koliko je to maksimalno moguće u sklopu pravne, zdravstvene i socijalne zaštite.

U planu je da budu organizovani i sastanci sa predstavnicima organizacija koje su članovi ove interne mreže. Organizacije koje žele da postanu deo priče mogu se pridružiti kako bi učestvovale u rešavanju aktuelnih pitanja i zadovoljavanja svakodnevnih životnih potreba osoba sa invaliditetom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)