NASELJE IKARBUS DOBIJA KANALIZACIJU: U ovim zemunskim ulicama biće izgrađeni novi cevovodi

S.V.

16. 04. 2024. u 06:14

U ZEMUNSKOM naselju Ikarbus biće izgrađena nedostajuća kanalizaciona mreža, za šta je ova lokalna samouprava nedavno dobila građevinsku dozvolu.

НАСЕЉЕ ИКАРБУС ДОБИЈА КАНАЛИЗАЦИЈУ: У овим земунским улицама биће изграђени нови цевоводи

GO Rakovica

Prema rečima predsednika opštine Zemun Gavrila Kovačevića, uskoro se očekuje raspisivanje nabavke za izbor izvođača, kako bi u ovom naselju 57 kuća dobilo priključak. To su ulice Nova 3, Belih jasenova, Žagubička, Belotinačka i Ikarbus Nova 2.

Projektom čiji je investitor Gradska uprava Beograda i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a koji je uradio Institut za puteve AD Beograd, predviđena je izgradnja fekalne kanalizacione mreže prečnika 250 milimetara u dužini od 1012,86 metara, a radovi će biti izvedeni u skladu sa najsavremenijim standardima i od najkvalitetnijeg materijala.

- Radiće se nedostajuća kanalizaciona mreža i u naselju Altina, gde je isprojektovano po 2,5 kilometra kišne i fekalne kanalizacije, uz Ugrinovački put, kao i kilometar u naselju Plavi horizont - istakao je Kovačević. - Takođe, u Banatskoj ulici gradiće se kolektor i sekundarna fekalna kanalizacija dužine kilometar i po, prečnika cevi 500 milimetara.

Ovaj projekat je od velike važnosti za stanovnike ovog dela Zemuna, jer će njegovom izgradnjom posle niza godina konačno biti rešen problem odvođenja fekalnih voda u Pregrevici i duž Banatske i Ugrinovačke, kao i okolnih ulica. Planom je obuhvaćen potez između Severne tangente do lakat krivine i Banatske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?