NEMA ISELJENJA: Oglasilo se Ministarstvo prosvete o

B.B.

17. 04. 2024. u 12:09

OSNOVNA škola "Stefan Nemanja" neće biti iseljena sa Senjaka.

НЕМА ИСЕЉЕЊА: Огласило се Министарство просвете o

Foto: Ministarstvo prosvete

To je potvrdilo Ministarstvo prosvete povodom spekulacija  u javnosti da će ova osmoletka promeniti adresu.

Kako se navodi, dopis kojim se Ministarstvo prosvete obratilo Osnovnoj školi „Stefan Nemanja“ i kojim traži da se škola izjasni da li koristi parcelu za obrazovno-vaspitni rad,  u funkciji je izrade Plana detaljne regulacije koji priprema gradska uprava Grada Beograda.

- Potpuno je netačna postavka o tome da se bilo šta u pogledu planiranja i projektovanja kroz obuhvat Plana detaljne regulacije radi na račun umanjenja ili bilo kog revidiranja kapaciteta i potencijala kojima raspolaže Osnovna škola „Stefan Nemanja“ - navodi se u saopštenju. - Upravo suprotno, postoji potpuno izvesna mogućnost, čak i preporuka, da se stvore planski i urbanistički uslovi da se kapaciteti škole osavremene i unaprede kroz sam Plan detaljne regulacije. Stoga nema reči o ustupanju/prodaji bilo kog dela parcele koji koristi škola, niti iko u Ministarstvu razmišlja o iseljenju ove škole. Reč je o redovnoj administrativnoj proceduri u ovakvim situacijama. Neko je, očigledno, pogrešno informisao roditelje i zaposlene i bespotrebno ih uznemirio.

Da podsetimo, u pojedinim medija pojavila se informacija od strane roditelja da će, navodno,  škola biti preseljena, a u zgradu se useliti Francuska škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)