HUMANITARAC NIKOLA DRAGANIĆ U DOMU "JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ": Prepeličja jaja dar nezbrinutoj deci

Š.Marović

28. 04. 2024. u 18:52

BEOGRAĐANIN Nikola Draganić, koji poseduje najveću farmu japanskih prepelica u Srbiji, gotovo sva jaja koja proizvede pokloni onima kojima je ta pomoć neophodna.

ХУМАНИТАРАЦ НИКОЛА ДРАГАНИЋ У ДОМУ ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ: Препеличја јаја дар незбринутој деци

Privatna arhiva

 Tako će za Vaskrs ofarbanim prepeličjim jajima obradovati Dom za nezbrinutu decu "Jovan Jovanović Zmaj", ali će se ona deliti i na dan pričešća u Hramu rođenja Svetog Jovana Krstitelja. Inače, Nikola je član Mense, ima završen Ekonomski fakultet i dve više škole, a uzgajanjem prepelica počeo je da se bavi još sa 19 godina. Nije bilo godine kada za Vaskrs nije poklonio jaja nekoj od organizacija, raznim domovima ili udruženjima.

- Jednostavno volim da pomažem ljudima, to me čini srećnim - ističe ovaj humanitarac za "Novosti". - Poklanjao sam uskršnja jaja od Čačka, Beograda do Banjaluke. Bolesnima, deci, gotovo svakome. Gotovo da ne prodajem jaja, već ih samo poklanjam. Trudim se da uvek obradujem nekog. Čak i ljudima koji ne mogu da daju krv zbog raznih problema dajem prepeličja jaja, kako bi se za mesec do dva oporavili i onda opet pokušali da urade ovo dobro delo.

Privatna arhiva

 

Draganić ističe za "Novosti" kako trenutno poseduje oko 4.000 ptica. Tim ljudi brine o svemu.

- Ovim poslom počeo sa da se bavim 1999. godine i zaista me pokreće cela priča - napominje on. - Takođe, u dva pogona u Guči prave se i inkubatori za jaja. Da bi se izlegli ptići iz prepeličjih jaja, neophodno je da ona budu u inkubatoru 17 dana. Držim i razna predavalja po poljoprivrednim školama u Srbiji. Smatram da je humanost jedina ispravna stvar i zaista volim kada obradujem mališane i sve ljude.

Poklon inkubator

DRAGANIĆ je takođe poklonio inkubator školi u novosandskom naselju Futog, kako bi đaci vežbali i naučili ovaj posao. Oni se na inkubatoru uče uzgajanju prepelica i izleganju. Saradnja je počela nakon što je uzgajivač prepelica saznao da je škola u Futogu počela da koristi inkubator koji on proizvodi jer su nastavnici procenili da je odličnog kvaliteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!