PRIJAVE DANAS DO PONOĆI: Preliminarne liste biće objavljene 10. juna

B.B.

17. 05. 2024. u 06:59

KONKURS za upis dece u predškolske ustanove završava se danas u ponoć, do kada roditelji mogu podneti elektronske prijave preko portala "eUprava", putem usluge "eVrtić".

ПРИЈАВЕ ДАНАС ДО ПОНОЋИ: Прелиминарне листе биће објављене 10. јуна

Foto N. Živanović

Prema rečima Aleksandre Čamagić, sekretarke za obrazovanje, ovo je najjednostavniji način i sva potrebna dokumentacija pribavlja se po službenoj dužnosti, tako da nema potrebe da roditelji odlaze u ustanove

- Preliminarne liste upisane dece biti objavljene 10. juna, posle čega će uslediti rok za žalbe, koji će trajati do 19. juna - navela je Čamagić. - Upisne komisije će razmatrati žalbe roditelja od 20. do 28. juna, a konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula.

Ona je istakla da je na teritoriji grada Beograda u toku izgradnja nekoliko novih objekata, tako da će se i tokom godine otvarati nova mesta. Povećanje kapaciteta očekuje se u toku leta nakon što analize dolaznosti pokažu gde je moguće odobriti više slobodnih mesta, odnosno koliko budućih školaraca napušta vrtiće.

- Ono što je bitno, a što se često smetne s uma, jeste to da je za vrtiće moguće konkurisati tokom cele godine, ne samo za vreme konkursa - podsetila je Čamagić. - Konkurs je roditeljima bitan jedino zbog činjenice da su tada najpreciznije informacije o slobodnim mestima, s obzirom na to da je Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju regulisano da radna godina počinje 1. septembra.

Prošle godine je na konkurs podneto više od 18.800 elektronskih zahteva, a u jasle i vrtiće je krenulo više od 14.000 dece. Roditelji mališana koji ne budu upisani u državni vrtić mogu uzeti odbijenicu sa kojom konkurišu u privatnu predškolsku ustanova uz subveniciju Grada koja iznosi 33.000 dinara, koliko je ekonomska cena boravka u gradskim obdaništima. Boravak dece u državnim vrtićima je besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!