OTVORENI BAZENI NESMETANO RADE

J. G.

14. 07. 2020. u 14:13

UPRKOS vanrednoj situaciji u Beogradu, javni bazeni na otvorenom rade.

ОТВОРЕНИ БАЗЕНИ НЕСМЕТАНО РАДЕ

Foto Privatna arhiva

Postojeće mere zaštite protiv širenja virusa korona uskladili su sa novih 11 pravila koje je usvojio Gradski štab, a odnose se na rad svih otvorenih bazena i kupališta u prestonici.

Naime, neka od pravila koja posetioci moraju da poštuju su da razmak između ležaljki mora da iznosi najmanje dva metra, kapacitet kupališta je 40 ljudi na 1.000 kvadrata, a sportski centri treba da, ukoliko je moguće, uvedu rezervacije. Stolovi u barovima i kafićima na otvorenim bazenima moraju biti udaljeni najmanje 1,5 metara i nije dozvoljeno organizovati zabave ili proslave.

- Od otvaranja sezone kupanja primenjujemo sve propisane mere nadležnih organa - rekli su nam u Sportskom centru "11. april". - Odmah smo uskladili i nova pravila koja je Gradski štab usvojio, tako da se proces rada bazena odvija nesmetano. Osoblje je podučeno, informacije za posetioce vidno istaknute, dezinfekciona sredstva zaštite postavljena u dovoljnoj količini i sve važne informacije se i zvučno emituju putem razglasa.

Poštuju se i propisano radno vreme kupališta, odnosno bazeni su otvoreni od 10.00 do 19.00, ali i ograničen broj posetilaca.

Prema rečima sagovornika, službe obezbeđenja vode računa o broju posetilaca na bazenu dok instruktori brinu o broju kupača koji se u svakom trenutku nalaze u vodi.

S druge strane, epidemiolog dr Predrag Kon upozorio je na greške koje su dovele do trenutno teške epidemiološke situacije u zemlji i na to da su bazeni mesto visokog stepena rizika, i to zbog ograničenosti prostora.

BEZ GUŽVE NA ULAZU

PRIVATNI bazeni na otvorenom u prestonici takođe rade. Prema rečima zaposlenih, pridržavaju se svih propisanih pravila, a radno vreme jednog je od 9.00 do 3.00.

Za poštovanje mere ograničenog broja posetilaca zaduženo je osoblje na šalterima, kao i instruktori. Do sada se nisu stvarale gužve na ulazima i nije bilo potrebe da iko bude vraćen - govori sagovornica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega