VESIĆ O PROMENI IMENA ULICA: Vučić tražio da ostane Sarajevska

Tanjug

28. 07. 2020. u 09:43

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je, povodom najave gradskih vlasti o promeni imena ulica koje nose imena po toponimima iz SFRJ, da nije reč o brisanju istorije, već o poštovanju srpske istorije.

ВЕСИЋ О ПРОМЕНИ ИМЕНА УЛИЦА: Вучић тражио да остане Сарајевска

Sarajevska ulica u Beogradu, foto: N. Skenderija

Vesić je za TV Prva rekao da je o promeni imena ulica u Beogradu razgovarao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji ga je, kako kaže, lično molio da se ne menja ime Sarajevske ulice.

S druge strane, naglasio je Vesić, u Sarajevu su izmenjena imena svih ulica koje su imale nazive po ličnostima iz Srbije i one se sada zovu po njihovim ličnostima.

-Nema razloga da držimo imena sa toponomima iz države koja više ne postoji. Nema potrebe da Beograd ima Hrvatsku ulicu jer nigde u državi Hrvatskoj ne postoji Srpska ulica. Ne možemo biti mazohisti i jedini imati imena po toponimima iz Hrvatske, Bosne, Slovenije...-rekao je Vesić.

Na pitanje da li je reč o političkoj odluci, on je rekao: "Kako možete da kažete da je to politička priča kada štitimo naš nacionalni identitet."

-Ne može nama biti važniji Matija Gubac od Ružice Sokić-istakao je Vesić i zapitao da li je on zadužio i pružio Srbiji više od Ružice Sokić.

Vesić je naglasio da će u Beogradu ulice nositi imena ljudi koji su važni za Srbiju i onih koji su zadužili čovečanstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (60)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo