BEOGRAĐANI “OKUPIRALI” ADU: Spas od vrućine našli i u Košutnjaku

Tanjug

01. 08. 2020. u 14:52

SPAS od tropskih vrućina veliki broj građana prvog dana vikenda pronašao je na kupalištima, a mnogi Beograđani osveženje su potražili na Adi Ciganliji.

БЕОГРАЂАНИ “ОКУПИРАЛИ” АДУ: Спас од врућине нашли и у Кошутњаку

Foto: Tanjug

Na "beogradskom moru" oko podneva našao se veliki broj kupača koji se na plaži uglavnom pridržavaju mera i poštuju propisanu fizičku distancu.

Sezona kupanja na Adi Ciganliji otvorena je krajem juna, a plaže su otvorene od 10 do 19 časova kada su prisutne spasilačke službe i službe hitne medicinske pomoći.

Uvedene su i protivepidemijske mere zaštite na čije obavezno pridržavanje povremeno, sa razglasa, podsećaju posetioce Ade Ciganlije.

Ima i onih koji su se sa porodicom ili društvom od visokih temperatura sklonili u hladovinu Košutnjaka gde su uživali u sportskim aktivnostima, jahanju, vožnji bicikla, a bilo je i onih kojima vrućina nije smetala da raspale roštilj.

Inače, kupališta i bazeni na otvorenom u Beogradu počeli su da rade od 12. jula, a građani mogu da se raslade i na plaži Lido koja je otvorena svakog dana od 9 do 19 časova.

Za bezbednost posetilaca na Lidu brinu čuvarske i spasilačke ekipe, kao i dežurna medicinska služba.

Građanima su na raspolaganju i otvoreni bazeni SRC „Milan Gale Muškatirović“, SC "Olimp – Zvezdara", plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku, bazeni "11. april", a od danas i SRC „Tašmajdan".

Radno vreme bazena uglavno je od 10 do 19 časova svakog dana, a obavezno je poštovanje svih mera bezbednosti.

Grad Beograd je usvojio pravila koja bi trebalo da se primenjuju na svim bazenima, a koja propisuju da pod suncobranom mogu da se nalaze samo dve osobe, osim porodica sa malom decom, da razmak izmedu ležaljki iznosi najmanje dva metra, osim kada su u pitanju porodice sa malod decom.

Takođe, zabranjeni su timski sportovi u vodi ili na obali koji uključuju bliski kontakt, barovi i kafići mogu da služe hranu samo zapakovanu u orginalnim pakovanjima.

Kapacitet kupališta je 40 ljudi na 1.000 metara kvadratnih, zaposleni na bazenima moraju da nose maske kada su u kontaktu sa posetiocima, zabranjeno je korišćenje tuševa i svlačionica u zatvorenom prostoru izuzev toaleta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku