POSLE PISANJA "NOVOSTI": Uklanjaju smeće i šut iz Šajkaške

I. B.

05. 08. 2020. u 12:50

STANOVNICI Šajkaške ulice konačno mogu da odahnu.

ПОСЛЕ ПИСАЊА НОВОСТИ: Уклањају смеће и шут из Шајкашке

Foto: "Novosti"

 Posle mnogobrojnih neuspešnih žalbi, u utorak je počelo raščišćavanje platoa ispred zgrada 25, 27 i 29. Zbog velike količine smeća, radovi ne mogu biti gotovi u jednom danu.

Nakon pisanja "Novosti", Sekretarijat za inspekcijske poslove je reagovao, poslali su inspektora na teren, a potom je usledilo i čišćenje pomenutog prostora.

- Već smo jedan kamion napunili, vozač ovo đubre odvozi u Bubanj potok. Sada čekamo i drugi, ali nije moguće sve završiti brzo, zbog velike količine otpada - kaže radnik preduzeća "Mis mag".

Stanari su već bili izgubili svaku nadu da će neko uslišiti njihove zahteve, pa su razmišljali da sami preduzmu nešto po tom pitanju. Nisu mogli više da izdrže smrad, a ni da gledaju takav prizor u svom kraju, nadomak centra grada.

Posebno ih je zabrinulo što tu više nisu bili samo skinuti delovi asfalta, već se plato pretvarao u pravu deponiju.

MESECI TRUDA

VLASNIK preduzeća "Grafipro" je još pre vanrednog stanja započeo radove i skinuo površinski sloj asfalta, kažu stanari Šajkaške ulice, kako bi sanirao prokišnjavanje u svom podrumsko-skladišnom prostoru. Od tada ništa više nije urađeno, a stanovnici su se skoro pet meseci trudili da reše problem i sklone pomenuti otpad.

- Kada smo videli da su stigle mašine za raščišćavanje i kamion, nismo mogli da verujemo. Najzad, posle nekoliko meseci, naša ulica će biti očišćena i neće biti smrada - zadovoljno priča stanarka Šajkaške ulice.

Okupljeni sugrađani sa osmehom na licu se nadaju da će u što kraćem roku sve biti završeno, kako bi ponovo mogli da uživaju u svom kraju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna