PODZEMNA GARAŽA I U VLAJKOVIĆEVOJ: Tender za projektovanje i gradnju parkirališta iza Doma Narodne skupštine

S. B. M.

10. 08. 2020. u 07:23

BEOGRAD bi tokom 2022. godine mogao da dobije novu podzemnu garažu i to u Vlajkovićevoj ulici, kod Doma Narodne skupštine Republike Srbije.

ПОДЗЕМНА ГАРАЖА  И У ВЛАЈКОВИЋЕВОЈ: Тендер за пројектовање и градњу паркиралишта иза Дома Народне скупштине

Foto K. Mihajlović

Firma "Everston d. o. o" Beograd, koja posluje u okviru kineske kompanije China Shandong International Economic & Technical Cooperation Co. Ltd. raspisala je tender za projektovanje i izgradnju ove podzemne garaže u srcu grada.

Prema konkursnoj dokumentaciji, buduća garaža u Vlajkovićevoj imaće tri podzemna nivoa, ukupne površine 10.500 metara kvadratnih, i 353 parking mesta. Predviđena su i dva ulaza u garažu - jedan u Vlajkovićevoj, drugi u Kosovskoj ulici.
Rok za podnošenje ponuda je 28. avgust, a odabrani ponuđač imaće rok od četiri meseca za projektovanje i 15 meseci za izgradnju objekta. To znači da bi sa gradnjom moglo da se počne već na proleće sledeće godine.

NEDOSTAJE MESTA ZA PARKIRANjE

PREMA procenama stručnjaka, u samom centru prestonice nedostaje nekoliko hiljada, a u širem centru oko desetak hiljada parking mesta. Zato će se ove četiri garaže naći po obodima buduće pešačke zone. Cilj je da se građani parkiraju i da onda koriste pešačku zonu, objasnili su tada gradski čelnici.

Podsetimo, Stručni tim Grada Beograda potpisao je 18. juna prošle godine ugovor o koncesiji sa konzorcijumom društva China Shandong International Economic & Technical Cooperation Co. Ltd. i China Transinfo Technology Co. Ltd. za projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje, održavanje i prenos četiri podzemne garaže na teritoriji Beograda. Ugovor se odnosni na garaže na Studentskom trgu, Trgu republike, na uglu Kosovske i Vlajkovićeve ulice i u Fruškogorskoj ulici kod Kosančićevog venca. U njima če biti 3.000 parking mesta. Za četiri podzemna objekta uložiće 50 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)