ZA SANACIJE VIŠE OD MILION EVRA: Tokom letnjeg raspusta u beogradskim školama majstori

B. Borisavljević

11. 08. 2020. u 10:15

UMESTO đaka i profesora, u pojedine osnovne i srednje škole su se "uselili" majstori. Tokom letnjeg raspusta biće sređene fasade, zamenjeni prozori, okrečene učionice, zamenjene instalacije. Za radove na sanaciji osam školskih objekata, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojio je 153,9 miliona dinara.

ЗА САНАЦИЈЕ ВИШЕ ОД МИЛИОН ЕВРА: Током летњег распуста у београдским школама мајстори

Foto: Novosti

Osim u Grafičkoj školi, uveliko se radi na sređivanju fiskulturne sale u Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji, a i đaci Ekonomske škole u Zemunu će u novoj školskoj godini nastavu fizičkog imati u potpuno renoviranoj sali. Za ove namene iz "kase" je izdvojeno 30 miliona dinara, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja avgusta, odnosno septembra.

- Već od 3. avgusta počinje sređivanje krova, fasade i stolarije u Građevinskoj školi, za šta je opredeljeno 21,2 miliona dinara, a rok je 45 dana - kaže Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu. - Sredinom avgusta počinje kompletna zamena kablova i rasvete u ETŠ "Nikola Tesla", vredna 9,7 miliona dinara. Za sanaciju krova u Tehničkoj školi u Železniku, koja je planirana za početak avgusta, izdvojeno je 34,9 miliona dinara, a rok za završetak radova je 45 dana.

LEŠTANE

NOVA osnovna škola u Leštanima, jedna od najmodernijih u prestonici, od septembra će primiti oko 1.500 đaka. Za izgradnju škole, povrišine skoro 5.500 kvadratnih metara, izdvojeno je oko 550 miliona dinara. Stara neuslovna škola je srušena, a izgrađena nova i moderna, pa će tako školarci u Leštanima imati fiskulturnu salu.


Na spisku škola koje će dobiti novi izgled je i Šesta beogradska gimnazija, u kojoj su ugovoreni radovi na eksterijeru i stolariji. Sekretarijat je za te namene "rezervisao" 18,3 miliona dinara.

Majstori će u učionice ući sredinom avgusta, a izaći posle 60 dana. I u OŠ "Zmaj Jova Jovanović" biće sređen krov, radovi počinju krajem avusta, rok za završetak je dva meseca, a vrednost posla 22 miliona dinara.


Prema planu prosvetnih vlasti biće rekonstruisana i čuvena Zemunska gimnazija, a ova investicija koštaće oko 442 miliona dinara. Uveliko se radi i na kompletnom sređivanju Pete beogradske gimnazije, a već od septembra, ako ne bude odlaganja nastave zbog kovida 19, đaci će sesti u klupe u potpuno novoj školi.
 

OŠ "1.300 KAPLARA"


ZAVRŠNI radovi nakon obimne rekonstrukcije OŠ "1.300 kaplara" na Zvezdari trenutno su u toku. Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je juče ovu osmoletku i istakao da je škola potpuno rekonstruisana i da je prezadovoljan onim što je zatekao.


- Ovo je škola na kojoj od 1961. godine, kada je otvorena, nije bilo značajnijih radova. Sada je ovo potpuno novi prostor sa dvorištem, kakvo možemo poželeti za svaku školu.
On je naveo da je ukupna vrednost radova oko 195 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)