GRAĐEVINSKI INSPEKTORI RADE PUNOM PAROM: Zatvoreno 160 gradilišta, srušeno 22.000 bespravnih kvadrata

Š. M.

17. 08. 2020. u 14:30

GRAĐEVINSKI inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove doneli su u prethodnom periodu 300 rešenja sa nalozima različitih mera.

ГРАЂЕВИНСКИ ИНСПЕКТОРИ РАДЕ ПУНОМ ПАРОМ: Затворено 160 градилишта, срушено 22.000 бесправних квадрата

Foot: V. N.

Podneto je oko 130 krivičnih i drugih kaznenih prijava i zatvoreno više od 160 gradilišta.

- Kazne za bespravnu gradnju su višestruke, a pre svega tu je uklanjanje objekta o trošku investitora - istakla je Sonja Božović, sekretarka za inspekcijske poslove. - Sekretarijat je u prethodnom periodu uklonio 22 bespravno sagrađena objekta, ukupne površine preko 22.000 kvadratnih metara. Osim toga, bespravna gradnja je krivično delo, kao i nastavak građenja nakon izdate zabrane. Tu su i povreda službenog znaka i pečata, a kazne idu i do tri miliona dinara.

Ona je napomenula da je bespravnni objekat u Lozničkoj 15 počeo da se gradi još 2012. godine, te da je investitor već u nivou podzemnih etaža odstupio od građevinske dozvole. Na tom mestu je ostao ogroman iskop koji se vremenom punio velikom količinom vode i počeo da predstavlja opasnost za građane. Bilo je pokušaja da se ovaj problem reši ispumpavanjem vode, ali pošto to nije uspelo iskop se sada zatrpava zemljom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!