NOVA IZVRŠNA VLAST U ŠEST PRESTONIČKIH OPŠTINA: Žena na čelu Voždovca, ostali Kolarić na Čukarici i Jovičić na Paliluli

E.B.R.

05. 09. 2020. u 05:50

ODBORNICI čak šest opština juče su na sednicama odabrali novu izvršnu vlast.

НОВА ИЗВРШНА ВЛАСТ У ШЕСТ ПРЕСТОНИЧКИХ ОПШТИНА: Жена на челу Вождовца, остали Коларић на Чукарици и Јовичић на Палилули

Foto P.Milošević

 Zasedalo se na Voždovcu, Čukarici, Zvezdari, na Paliluli, Savskom vencu i u Mladenovcu. Svi odabrani, od kojih su neki produžili mandat, iz redova su Srpske napredne stranke, koja je osvojila većinu mandata na junskim izborima. Opštinu Voždovac prvi put u istoriji vodiće žena.

VOŽDOVAC - Na jučerašnjoj sednici umesto dosadšnjeg Aleksandra Savića, za predsednicu je izabrana Ivana Tomić Ilić, dosadašnja članica veća. Ovaj izbor podržali su odbornici SPS-JS, i sa izborne liste "Aleksandar Šapić - SPAS", tako da će zajedno sa SNS činiti vlast na Voždovcu. Imenovanje je propraćeno burnim aplauzom i višeminutnim ovacijama, a u jednom trenutku čak su se i zavijorile srpske zastave. Novoizabrana predsednica dobila je i nekoliko buketa cveća.

- Želim da idem uzdignute glave ispred svojih prijatelja, komšija, rođena sam i odrasla na Voždovcu - rekla je Tomić Ilić po imenovanju. - Vrlo sam emotivno vezana za svaki kraj. Želim da bude najrazvijenija opština.

Foto Z.Jovanović


Odmah posle imenovanja, Ivana Tomić Ilić uputila se u obilazak radova na asfaltiranju Đurđevdanske ulice u Kumodraž selu.

Predsednici će pomagati zamenik Slobodan Simonović sa liste SPS-JS. Zanimljivo je da se dosadašnji predsednik Opštine Aleksandar Savić, koji je četvrti na listi odbornika SNS, nije pojavio na jučerašnjoj sednici, što su u pauzi komentarisali i drugi odbornici, a razlog izostanka nije naveden.

Foto Z.Jovanović


ČUKARICA - Čukaričani su išli "na provereno", te je Srđanu Kolariću, dosadašnjem predsedniku ove lokalne samouprave, produžen mandat na još četiri godine. Na početku sednice potvrđeni su mandati Saši Raduloviću sa izborne liste "Suverenisti", njegovoj partijskoj koleginici Hani Adrović, kao i Mariji Spasić sa izborne liste "Aleksandar Šapić - Pobeda za Čukaricu".

Kako je rekao Kolarić, obraćajući se odbornicima, poseban akcenat biće stavljen na komunalno i infrastrukturno uređenje, koje će se intenzivno sprovoditi u svim naseljima. Očekuje se usvajanje PDR za uređenje 640 hektara na Makiškom polju, ali i pretvaranje prostora Šećerane u kulturnu celinu.

- Želimo da svi žitelji Čukarice imaju nove puteve, ambulante, igrališta za decu, uređene školske i predškolske objekte, prostore za kulturu i druženje - rekao je Kolarić.


Zamenik predsednika GO Čukarica, Branislav Ćelić ostaje Kolarićeva desna ruka.

Foto P.Milošević


ZVEZDARA - Odbornici opštine Zvezdara poverenje su za naredni period dali Vladanu Jeremiću, dosadašnjem članu Veća ove lokalne samouprave. Za njegovu zamenicu izabrana je dama - Dragana Đurić.

- Kada sam pre četiri godine postao član Veća, postavio sam agendu određenog broja stvari i problema koje je trebalo rešavati. Novo rukovodstvo očekuju izazovi počev od Petog parkića, Mirijevskog bulevara, groblja u Malom Mokrom Lugu, Stepinog gaja, platoa ispred Vukovog spomenika, izgradnje dve škole i dva vrtića, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta uslova života stanovnika opštine Zvezdara - rekao je novopostavljeni predsednik.

SAVSKI VENAC - Nekadašnja predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović dužnost je prepustila Milošu Vidoviću. Odbornici ove lokalne samouprave ispratili su je aplauzom, a za novog predsednika glasali su jednoglasno.

- Želim da se zahvalim Ireni Vujović na ukazanom poverenju. Četiri godine sam bio deo njenog tima, znam koliko je predano radila. Neće mi biti lako da postignem njene rezultate. Naš prioritet u budućnosti biće da se još više približimo građanima. Plan je da GO Savski venac ostane epicentar infrastrukturnih delatnosti - rekao je Vidović.

Za Vidovićevog zamenika odabran je nekadašnji član Veća Uroš Tripković.


MLADENOVAC - Odbornici GO Mladenovac izglasali su poverenje Vladanu Glišiću i u naredne četiri godine. Njegov zamenik u budućem mandatu biće iz redova SPS - Dejan Vićevac.

JOVIČIĆ JEDNOGLASNO OPET NA PALILULI

Foto: Tanjug

I na čelu Opštine Palilula ostaće Aleksandar Jovičić, što je propraćeno gromoglasnim aplauzom odbornika. Na predlog aktuelnog predsednika, njegov zamenik ostaće Darko Paunović sa izborne liste SPAS.

- U prethodne četiri godine bilo je mnogo nedaća, poplava a tu je i korona. Sve što je čekalo prethodnih 40 godina, očekujemo da se sredi. Ovo neće biti fiksna postavka Skupštine i na šest meseci pravićemo presek. Moraće da se radi, da opravdamo zašto smo izabrani. Ako ne budemo dobri, treba da se povučemo i prepustimo boljima - rekao je Jovičić, koji je bio i jedini kandidat. - Moramo da pokažemo energiju, rad, disciplinu i da opravdamo ono zbog čega smo izabrani, kako bi i u budućnosti mogli očekivati podršku građana, odnosno naših komšija. Hvala vam puno, verujem da ćemo napraviti dobre rezultate.

Za zamenika predsednika opštine Palilula, na predlog Aleksandra Jovičića, izabran je Darko Paunović ispred liste "Aleksandar Šapić - pobeda za Palilulu".

 
ZABORAVILI NA DISTANCU


OD uzbuđenja, odbornici Voždovca su u jednom trenutku zaboravili na propisane epidemiološke mere. Imenovanje nove predsednice, osim aplauzima, propraćeno je i međusobnim zagrljajima, a poneki nisu imali ni zaštitne maske.
 
NOVI BEOGRAD


I DOK su gotovo sve prestoničke opštine odabrale svoje predsednike, GO Novi Beograd još nije održala ni prvu, konstitutivnu sednicu. Ova lokalna samouprava zakazala je zasedanje za ponedeljak.

Podsetimo, velika se prašina podigla kada je dosadašnji predsednik Aleksandar Šapić proglasio pobedu na lokalu za jedan mandat. Međutim, ispostavilo se da je ipak SNS zavladala i ovom opštinom posle junskih izbora, zbog čega je zatraženo ponovno brojanje glasova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili