DOKTOR VODI VRAČAR: Odbornici odabrali rukovodstvo u još dve prestoničke opštine

S. VIDAČKOVIĆ - J. DINČIĆ

11. 09. 2020. u 10:12

ODBORNICI opština Zemun i Vračar juče su birali novo rukovodstvo.

ДОКТОР ВОДИ ВРАЧАР: Одборници одабрали руководство у још две престоничке општине

Novosti

Prvi čovek lokalne samouprave na Dunavu u naredne četiri godine biće naprednjak Gavrilo Kovačević, dok će centralnu prestoničku opštinu i u ovom mandatu voditi prof. dr Milan Nedeljković.

Na sednici GO Zemun Gavrilo Kovačević je od 52 prisutna odbornika, dobio podršku od njih 47, nasledivši tako Dejana Matića, dugogodišnjeg čelnika ove lokalne samouprave. Glasalo se i za zamenika predsednika opštine, te će na tom mestu biti Žarko Dronjak.

- Nastavljamo projekte koji su započeti u prethodnom periodu - rekao je novi predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević, inače član Gradskog veća. - Naglasak će biti na produžetku Zemunskog keja do Pupinovog mosta i na izgradnji mosta Zemun - Lido. U saradnji sa gradskim i republičkim vlastima, pokušaćemo da sportsku halu "Pinki" vratimo u upotrebu.

Predsednik opštine Vračar

Prema njegovim rečima, novo rukovodstvo Zemuna posebnu pažnju posvetiće problemima sugrađana u svakom delu ove opštine, pogotovo tamo gde nedostaje kanalizacija.

Na Vračaru, na opštinskoj sednici za prvog čoveka je izglasan doktor Milan Nedeljković, iz redova SNS. Nedeljkoviću je ovo drugi mandat na čelu Opštine Vračar. Za zamenika je izglasan Dejana Ribać, koji je u prethodnom sazivu bio član Veća.

Nedeljković je predstavio plan za razvoj.

- Planiramo izgradnju podzemne garaže u Skerlićevoj ulici, kao i izgradnju nove garaže ispred Beogradskog dramskog pozorišta - naveo je Nedeljković. - Krenućemo i u izgradnju sportskog centra na teritoriji naše opštine koji će posedovati olimpijski bazen.

Odbornički mandat vratio je Nikola Selaković, a među odbornicima u narednom periodu na Vračaru sedeće čuveni Branko Kockica.

Sednica skupštine Zemun

NEIZVESNOST NA NOVOM BEOGRADU

TEK u oktobru znaće se ko će rukovoditi Opštinom Novi Beograd. Razrešenje situacije, posle postavljanja dosadašnjeg predsednika Aleksandra Šapića na mesto predsednika Skupštine opštine, iščekuje se s nestrpljenjem, budući da su se lomila koplja između SNS i SPAS posle junskih izbora. Posle ponovljenog brojanja utvrđeno je da naprednjaci imaju mandat manje od Šapićeve stranke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)