VELIKI URBANISTIČKI PROJEKTI: Tri fakulteta u jednoj zgradi

B. B.

21. 09. 2020. u 11:02

U ZGRADI gradske uprave će, od 28. septembra do 5. oktobra, biti predstavljeni urbanistički projekti za izgradnju zgrade u kojoj će biti smešteni Biološki, Geografski i Fakultet bezbednosti, kao i dnevne bolnice i dispanzera, i rekonstrukcije Psihijatrijske bolnice "Dr Laza Lazarević".

ВЕЛИКИ УРБАНИСТИЧКИ ПРОЈЕКТИ: Три факултета у једној згради

Foto arhiva

Kako je ranije najavljeno, nova zgrada fakulteta nalaziće se u Novom Beogradu, iza "Delta sitija". Objekat će imati tri sprata - na prvom spratu će biti Biološki, drugom Fakultet bezbednosti, a na trećem Geografski. U podzemnom nivou planirana je garaža, savremena streljana u kojoj će studenti bezbednosti vežbati gađanje iz vatrenog oružja, a veći deo prostora namenjen je za laboratorije i arhiviranje biljaka Biološkog fakulteta. Sve tri studentske službe biće na ulazu, kao i zajednički amfiteatar od 400 mesta, biblioteka i kantina.

Planirano je da zgrada bude završena za oko dve godine od početka gradnje. Prvi univerzitetski kompleks preko reke će imati oko 32.000 kvadrata. U novom zdanju bi trebalo da bude smešteno oko 6.500 studenata, 231 nastavnik i saradnik, kao i 114 radnika van nastave.

Rekonstrukcijom Psihijatrijske bolnice "Dr Laza Lazarević" planirano je da montažni objekat dnevne bolnice i dispanzera klinike bude srušen, i izgrađen novi, u skladu sa važećim evropskim standardima za zdravstvene ustanove ovog tipa. Okvirni rok za završetak radova je dve godine od početka. Objekat, u kome će biti smešteni dnevna bolnica i dispanzer za 90 korisnika, imaće površinu od 1.300 metara kvadratnih.

Pored izgradnje novog dela, postojeći prostor će biti potpuno rekonstruisan. Zgrada, u kojoj se trenutno nalazi stacionar sa propratnim službama, biće kompletno podređena lečenju i rehabilitaciji osoba sa menatalnim smetnjama. Osim povećanja površine, u korist zdravstvene zaštite pacijenti će imati odlične uslove smeštaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije