ODGOVORIO IM MINISTAR PROSVETE: Dan OŠ "Ivo Andrić" u protestnoj šetnji, stiže inspekcija

B. B.

09. 10. 2020. u 09:26

UMESTO u svečanoj sali, kolektiv, roditelji i đaci OŠ "Ivo Andrić" će 44. rođendan škole proslaviti na ulici, u protestnoj šetnji.

ОДГОВОРИО ИМ МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ: Дан ОШ Иво Андрић у протестној шетњи, стиже инспекција

Foto. Privatna arhiva

 Pod sloganom "Ne damo Ivu" oni će se u podne okupiti u Japanskom parku i prošetati do Opštine Rakovica, kako bi još jednom izrazili nezadovoljstvo izborom direktora.

Savetu roditelja je stigao odgovor ministra Mladena Šarčevića, na dopis koji su poslali početkom septembra, u kome se navodi da će naložiti inspekcijski nadzor u školi, s obzirom na to da je u podnesku navedeno da trenutna situacija onemogućava normalni rad.

Takođe, Šarčević ističe da zakon ovlašćuje ministra da za v.d. direktora imenuje lice koje ispunjava zakonske uslove, ali ga ne obavezuje da na to mesto postavi kandidata koji je zaposlen u kolektivu, niti lice koje je dobilo većinsku podršku kolektiva.

Prethodno je Savet roditelja uputio dopis Milanu Pašiću, zameniku ministra prosvete, a bivšem direktoru škole.

Roditelji ističu da zbog svega navedenog imaju obavezu da učine sve što mogu da spreče dalje propadanje i pozivaju zamenika ministra da im pomogne da se uvaže rezultati ispoštovane procedure i imenuje Draganu Dejanović Kovačević za direktora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni