METEO STANICA NA ADI CIGANLIJI

B.B.

09. 10. 2020. u 14:31

CENTAR za promociju nauke, sa svojom malom meteorološkom stanicom "gostovaće" sutra na više lokacija u gradu.

МЕТЕО СТАНИЦА НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ

Foto: Centar za promociju nauke

Beograđani će imati priliku da se informišu o klimatskim izazovima, ali i da sami učestvuju u obeležavanju mesta u gradu na kojima ih vrućina pogađa i predlažu moguća poboljšanja i mere zaštite od sunca.

Prva "stanica" je kod popularnog "Stounhendža" na Adi Ciganliji, od 12 do 14 časova. Na Savskom keju, u bloku 70, metereolozi će biti od 16 do 18 časova, a u nedelju se "sele" na Zemunski kej, gde će demonstratori Centra od 12 do 15 časova razgovarati sa prolaznicima i beležiti njihove utiske o klimatskim izazovima u gradu.

Ova akcija je deo projekta "TeRRIFFICA", koja za cilj ima što veće uključenje građana u borbu protiv klimatskih promena, a njegova glavna smernica jeste da pokrene građane da i sami budu naučni istraživači, što postaje sve važnija praksa kada je reč o pojavama koje se tiču svih nas i neposrednog okruženja u kome živimo.

Foto: Centar za promociju nauke

 

Stanicu je osmislila i dizajnirala arhitektkinja Mirjana Utvić iz CPN-a. Građanima pruža informacije o sadržaju i funkcionisanju onlajn alata za mapiranje, uz osnovne informacije o vremenu, klimi i klimatskim promenama. Na lokaciji na kojoj je postavljena, posetioci se mogu upoznati kako svojim aktivnostima mogu da utiču na stvaranje kreativnih i inovativnih rešenja, koja će pomoći u borbi protiv klimatskih promena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina