NOVI PUT SPAJA OBRENOVAC I SURČIN: U toku su radovi putara na saobraćajnici dugačkoj 7,3 kilometra između dve prigradske opštine

S. V.

04. 11. 2020. u 12:49

RADOVI na deonici puta Boljevci - Obrenovac u dužini od 7,3 kilometara su u toku, a trebalo bi da budu završeni za tri meseca. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je u utorak ovu lokaciju i istakao da je vrednost investicije 151 milion dinara.

НОВИ ПУТ СПАЈА ОБРЕНОВАЦ И СУРЧИН: У току су радови путара на саобраћајници дугачкој 7,3 километра између две приградске општине

Za tri meseca biće sve gotovo / Foto Beoinfo

Prema njegovim rečima, ova saobraćajnica je od velike važnosti kako za meštane Surčina, tako i za žitelje Obrenovca.

- Ovaj put će obezbediti bržu i stabilniju vezu između opština - rekao je Vesić. - Takođe, dosta đaka iz Surčina pohađa obrenovačke srednje škole i njima će završetak radova na izgradnji ovog puta mnogo značiti.

Rok za okončanje posla je tri meseca, ali s obzirom na to da sledi zimski period, vremenski uslovi će diktirati tempo radova.

Predsednici GO Surčin Stevan Šuša i GO Obrenovac Miroslav Čučković saglasni su da je važno da ovuda ide i gradska linija.

- Ovo je, inače, najlošiji deo puta na teritoriji opštine Surčin, koji povezuje Pećince, Surčin i Obrenovac - objašnjava Šuša. - Za Sremsku gazelu 3, koja će se prostirati od Bečmena do Dobanovačke petlje i auto-puta Beograd - Zagreb, radimo eksproprijaciju i nadamo se da ćemo u narednom periodu završiti projektnu dokumentaciju. U planu je i Sremska gazela 1 u dužini od pet kilometara i tada ćemo imati najbolje veze sa Obrenovcem - istakao je Šuša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŽITELJI RAKOVICE, SPREMITE ZALIHE VODE: U ponedeljak suve česme u ovim ulicama