ZASIJAĆE PRAZNIČNI LAMPIONI: Tradicionalna novogodišnja dekoracija u prestonici biće u funkciji najkasnije 10. decembra

M. S.

06. 11. 2020. u 09:53

PRAZNIČNI duh u centar grada mogao bi da stigne već sredinom meseca, kada se očekuje da zasvetli novogodišnja rasveta u prestonici.

ЗАСИЈАЋЕ ПРАЗНИЧНИ ЛАМПИОНИ: Tрадиционална новогодишња декорација у престоници биће у функцији најкасније 10. децембра

Foto N. Skenderija

Ipak, s obzirom na to da je postavljanje ove godine počelo kasnije, do gradskih opština trebalo bi da stigne do kraja meseca, a prigradskih najkasnije do 10. decembra. Novogodišnja rasveta Grad košta oko 5.000 evra mesečno.

- Ove godine odlučili smo da sa puštanjem novogodišnje rasvete ne počnemo ranije jer nemamo tako mnogo turista kao proteklih godina - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. - Rasveta je važan deo novogodišnje atmosfere i jedan od razloga, pored svega ostalog što se dešava u Beogradu, zbog kojeg turisti dolaze u naš grad. Mislim da je, zbog situacije sa kovidom 19, primereno da se novogodišnja rasveta pusti mesec dana kasnije. Imaćemo novogodišnju atmosferu, a u celoj ovoj situaciji ipak se radujemo Novoj godini.

Prema Vesićevim rečima, izdatak za struju za prazničnu dekoraciju prošle godine bio je 15.000 evra. Govoreći o programu za proslavu Nove godine, zamenik gradonačelnika je rekao da će on zavisiti od epidemiološke situacije.

- Od toga kakve će mere biti na snazi zavisi da li će u gradu na tim programima moći da se okupi sto, petsto ili hiljadu ljudi. Nećemo ostaviti građane bez novogodišnjeg programa. Spremamo zanimljiv program pod nazivom "Razglednica iz Beograda" na nekoliko mesta u gradu. Ukoliko ne bude mogao da bude prisutan veći broj građana, program će biti emitovan na TV ili onlajn, tako da će svi moći da ga vide.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili