OTVOREN KUTAK ZA DEČJU IGRU: Sređen park u ulici Luke Vojvodića u Skojevskom naselju

S. B. MILOŠEVIĆ

15. 11. 2020. u 11:56

SKOJEVSKO naselje u Rakovici dobilo je novi park, i to je šezdeseti javni prostor koji je u poslednjih nekoliko godina uređen u Rakovici.

ОТВОРЕН КУТАК ЗА ДЕЧЈУ ИГРУ: Сређен парк у улици Луке Војводића у Скојевском насељу

Foto Beoinfo

Ovo je juče, po obilasku parka rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Radovi na uređenju parka u Luke Vojvodića u Skojevskom naselju koštali su oko šest miliona dinara, a kako je naveo Vesić, svaki dinar uložen u dečja igrališta i sportske terene jeste ulaganje u budućnost.

U parku se nalaze nove staze, klupe za odmor, najmoderniji mobilijar za igru, posađena su nova stabla i dekorativno rastinje. Duž šetališta oko parka obnovljena je staza, rasveta, rukohvati duž stepeništa i klupe.

- Izgrađeno je, između ostalog, devetnaest novih dečjih igrališta, sedam teretana na otvorenom, deset sportskih terena, dva parka za pse i trg. Trenutno se radi još jedno igralište u Serdara Janka Vukotića na Labudovom brdu i ono bi trebalo da bude završeno do kraja godine. Početkom sledeće godine raspisaćemo tender za projektovanje i izgradnju novog vrtića u rakovičkom naselju Miljakovac 3, koji će biti jedan od jedanaest predškolskih objekata izgrađenih za godinu dana - naveo je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara