SKELE "KRIJU" STEFANA NEMANJU: Od utorka će biti nastavljen posao na izgradnji spomenika na Savskom trgu

G. N.

16. 11. 2020. u 13:13

SPOMENIK Stefanu Nemanji na Savskom trgu od utorka neće više biti vidljiv golim okom. Budući da velelepni monument još nije završen, radovi će se odvijati unutar skela. Posle toga, spomenik srpskom vladaru će biti potpuno "zatvoren" da bi stručni timovi mogli nesmetano da obave svoj posao.

СКЕЛЕ КРИЈУ СТЕФАНА НЕМАЊУ: Од уторка ће бити настављен посао на изградњи споменика на Савском тргу

Spomenik Stefanu Nemanji / Foto Tanjug

- Prema planovima, prvo će se raditi na poliranju, pa na patiniranju kako bi sve bilo gotovo do sredine decembra, kada će spomenik biti potpuno završen - rekao je u nedelju zamenik gradonačelnika Goran Vesić, prilikom obilaska radnika.

On je podsetio da se na Savskom trgu gradi nova kanalizaciona crpna stanica, a u noći između subote i nedelje izlivena je ploča, tako da je ta stanica građevinski završena, što je od izuzetnog značaja za žitelje ovog dela prestonice.

- Sada ćemo moći da počnemo sa popločavanjem Savskog trga, a oprema će se tokom narednih mesec i po unositi u kanalizacionu crpnu stanicu kako bi ona počela sa probnim radom već u decembru i preuzela funkciju koju je imala prethodna kanalizaciona crpna stanica - pojasnio je Goran Vesić.

Dosad je na Savskom trgu zasađeno 120 novih stabala, a ukupno će ih biti oko 250, kako je ranije i bilo najavljeno. Kako je rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, u jednoj ulici u blizini se uređuje urbani džep, što će dodatno ulepšati ovaj deo Savskog venca. Tokom radova, nedavno su majstori pronašli i kocke starije od jednog veka. One su u dobrom stanju, biće očišćene i postavljene oko samog spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024