PASARELA OKRUŽENA SMEĆEM: Za uređenje prostora nadležne Kalemegdanska tvrđava i Beton hala, a đubre niko ne odnosi

J. G.

21. 11. 2020. u 11:36

DEO površine kod Beton hale, ispod vijugave pešačke pasarele koja spaja Kalemegdan i Savski kej, čini se, još od otvaranja u maju "krasi" gomila otpada.

ПАСАРЕЛА ОКРУЖЕНА СМЕЋЕМ: За уређење простора надлежне Калемегданска тврђава и Бетон хала, а ђубре нико не односи

Foto N. Skenderija

Gotovo je nemoguće da građani koji se ovuda spuštaju do reke ili rekreiraju ne primete veliku količinu smeća tik do rekonstruisanog šetališta.

- Dobili smo priliku da dok hodamo pasarelom uživamo u pogledu na reku, ušće i skulpturu koja upravo predstavlja spoj grada i vode, a mi smo dozvolili da nam taj prizor kvari gomila smeća. S druge strane, "krivci" su i nadležni, jer otpad odavde nikada nije odnesen - priča sugrađanka Milica P.

Foto N. Skenderija

 

Kako su nam rekli u JKP "Zelenilo - Beograd", prostor ispod pasarele koji pripada Savskoj padini jeste u Programu redovnog odžavanja ovog preduzeća, ali ne i deo koji se nalazi do Beton hale. Na površini kod Beogradske tvrđave ekipe "Zelenila" higijenu obavljaju svakodnevno, dok ostale radove na uređenju izvode u skladu sa dinamikom poslova na održavanju zelenih površina.

NADLEŽNE "ŽELEZNICE"?

DEO pasarele koji se nalazi na parceli "Železnica Srbije" održavaju "Železnice", saznali smo u Opštini Stari grad.

Na pitanje "Novosti" upućeno "Železnicama" da li su nadležni za održavanje tog dela prestonice i kada će biti očišćeno, nismo dobili odgovor.

- Odeljenju za komunalne poslove i komunalnu inspekciju nije prijavljen problem na ovoj lokaciji. Komunalna inspekcija Gradske opštine Stari grad će izaći na teren i utvrditi činjenično stanje kako bi se sprovelo dalje postupanje ka nadležnim preduzećima koja imaju obavezu da održavaju ovo mesto - rekli su za "Novosti" u GO Stari grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)