PASARELA OKRUŽENA SMEĆEM: Za uređenje prostora nadležne Kalemegdanska tvrđava i Beton hala, a đubre niko ne odnosi

J. G.

21. 11. 2020. u 11:36

DEO površine kod Beton hale, ispod vijugave pešačke pasarele koja spaja Kalemegdan i Savski kej, čini se, još od otvaranja u maju "krasi" gomila otpada.

ПАСАРЕЛА ОКРУЖЕНА СМЕЋЕМ: За уређење простора надлежне Калемегданска тврђава и Бетон хала, а ђубре нико не односи

Foto N. Skenderija

Gotovo je nemoguće da građani koji se ovuda spuštaju do reke ili rekreiraju ne primete veliku količinu smeća tik do rekonstruisanog šetališta.

- Dobili smo priliku da dok hodamo pasarelom uživamo u pogledu na reku, ušće i skulpturu koja upravo predstavlja spoj grada i vode, a mi smo dozvolili da nam taj prizor kvari gomila smeća. S druge strane, "krivci" su i nadležni, jer otpad odavde nikada nije odnesen - priča sugrađanka Milica P.

Foto N. Skenderija

 

Kako su nam rekli u JKP "Zelenilo - Beograd", prostor ispod pasarele koji pripada Savskoj padini jeste u Programu redovnog odžavanja ovog preduzeća, ali ne i deo koji se nalazi do Beton hale. Na površini kod Beogradske tvrđave ekipe "Zelenila" higijenu obavljaju svakodnevno, dok ostale radove na uređenju izvode u skladu sa dinamikom poslova na održavanju zelenih površina.

NADLEŽNE "ŽELEZNICE"?

DEO pasarele koji se nalazi na parceli "Železnica Srbije" održavaju "Železnice", saznali smo u Opštini Stari grad.

Na pitanje "Novosti" upućeno "Železnicama" da li su nadležni za održavanje tog dela prestonice i kada će biti očišćeno, nismo dobili odgovor.

- Odeljenju za komunalne poslove i komunalnu inspekciju nije prijavljen problem na ovoj lokaciji. Komunalna inspekcija Gradske opštine Stari grad će izaći na teren i utvrditi činjenično stanje kako bi se sprovelo dalje postupanje ka nadležnim preduzećima koja imaju obavezu da održavaju ovo mesto - rekli su za "Novosti" u GO Stari grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!