PLJUŠTE PRIJAVE ZA PARKIRANJE: Od početka godine građani nadležnim službama prijavili vlasnike čak 10.718 nepropisno ostavljenih automobila

A. Z. KLISURIĆ

23. 11. 2020. u 06:21

NA adresu Sekretarijata za poslove komunalne milicije od početka godine pristiglo je 10.718 prijava povodom nepropisno parkiranih vozila. Prijave građana česte su i na "Beokom" servisu, a građani nadležnima najčešće ukazuju na neodgovorne vozače koji svoja vozila ostavljaju na zelenim površinama, trotoarima ili na ulazima u zgrade i na taj način blokiraju ulaz i izlaz iz stambenih objekata.

ПЉУШТЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПАРКИРАЊЕ: Од почетка године грађани надлежним службама пријавили власнике чак 10.718 непрописно остављених аутомобила

Vozila se ostavljaju na trotoarima i zelenim površinama

Kako su nam rekli iz Sekretarijata, milicionari svakodnevno preduzimaju neophodne mere za uspostavljanje komunalnog reda na teritoriji celog Beograda, osim što svakodnevno patroliraju gradom u tome im pomažu i prijave građana.

- Od početka godine pristiglo je više od deset hiljada prijava, na tri beogradske opštine zabeležili smo najveći broj postupanja naših milicionara povodom ovog problema. Naši službenici najčešće su intervenisali na teritorijama opština Stari grad, Vračar i Novi Beograd. Po pitanju ovog problema nadležna je i opštinska komunalna inspekcija - rekli su nam u Sekretarijatu. - Kazne za ovaj prekršaj kreću se u rasponu od 5.000 do 50.000 dinara za pravna i fizička lica i preduzetnike.

Kada patrola Komunalne milicije grada konstatuje ovakvu vrstu prekršaja, ukoliko ne zateknu vlasnika vozila na terenu, obaveštenje o načinjenom prekršaju dostavljaju mu na kućnu adresu. Neodgovornim vozačima stiže foto-dokumentacija, kao i objašnjenje koji je propis tom prilikom prekršen.

- Ukoliko vlasnik vozila nije kriv, može da dostavi na našu adresu potpune i tačne podatke o osobi koja je upravljala vozilom, kao i dokaz na osnovu kog se, na neosporan način, može utvrditi da je neko drugo lice upravljalo vozilom u vreme izvršenja prekršaja. Potom se nalog šalje na kućnu adresu te osobe - rekli su u Sekretarijatu.

Građani često alarmiraju nadležne i putem "Beokom" servisa, a najčešće ukazuju na automobile zbog kojih su pešaci "prisiljeni" da idu prometnim ulicama, zelene površine često su mesta na kojima vozači ostavljaju svoje "ljubimce", ali ne manjka ni onih koji svojim vozilom blokiraju ulaze u zgrade, pa otežavaju kretanje roditeljima sa decom ili osobama sa invaliditetom.

OVLAŠĆENI DA REŠE PROBLEM

RADI sprečavanja ugrožavanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, komunalni milicionar je ovlašćen da preduzme mere kako bi se sporno vozilo, koje ometa bezbednost, uklonilo.

Oni su ovlašćeni da premeste vozilo ili da postave uređaje koji bi sprečili odvoženje automobila, a ove mere sprovode se u skladu sa odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju