PRIVREMENI SMEŠTAJ U KLUBOVIMA: Spremni objekti na pet adresa za zbrinjavanje odraslih bez krova nad glavom

M. STANOJKOVIĆ

26. 11. 2020. u 06:47

SUGRAĐANI bez krova na glavom koji hladne dane provode na ulicama, osim Prihvatilišta u Kumodraškoj ulici, dobiće dva nova objekta u gradu sa smeštaj i tri dnevna centra za prihvat na centralnim opštinama. Kako saznajemo, jedno od mesta na Starom gradu gde će ljudi sa margine moći da se okrepe, dobiju topli napitak i odeću, biće Klub za penzionere u Solunskoj 14.

ПРИВРЕМЕНИ СМЕШТАЈ У КЛУБОВИМА: Спремни објекти на пет адреса за збрињавање одраслих без крова над главом

Foto Z. Jovanović

Boravak za seniore na ovoj lokaciji nije mesto okupljanja najstarijih sugrađana zbog trenutne epidemiološke situacije, pa će privremeno poslužiti za prihvat beskućnika. Osim ove lokacije, trenuno se adaptiraju još dva mesta, na Savskom vencu i Vračaru.

Kako navode u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, Grad je tokom letnjih meseci napravio plan za zbrinjavanje beskućnika, a tada je renoviran deo Prihvatilišta za odrasla i stara lica.

- U saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje, organizovan je obilazak potencijalnih objekata koji će služiti za prihvat beskućnika - navode u nadležnom sekretarijatu. - Tom prilikom su odvojena dva bloka koja ispunjavaju neophodne uslove, imaju svoje odvojene sobe kao izolacione blokove. Objekti su dati na korišćenje prihvatilištu za odrasle i stare. U narednim danima će početi da rade, a u toku su radovi na opremanju objekta na Vračaru, Starom gradu i Savskom vencu za dnevni smeštaj.

U Prihvatilište za decu, kao i za odrasle ponovo je odnedavno uveden karantinski režim rada, pa se zaposleni smenjuju na nedeljnom nivou.

Da bi sugrađani, kojima je to neophodno, mogli da stignu na adresu u Kumodraškoj, neophodno je da dobiju rešenje Centra za socijalni rad i prođu neophodno testiranje na koronu. Nakon toga, bivaju smešteni u izoloacioni blok i tek nakon 14 dana mogu da pređu u prostorije sa ostalim korisnicima. Koja će procedura biti kada je reč o novim centrima, biće poznato u narednim danima kada objekti počnu da rade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a