PARKING DELE PO "STARINI": Stanari Bloka 30 ostavljaju poruke upozorenja vozačima, smatrajući da imaju prioritet na parkiralištu

J. DINČIĆ

26. 11. 2020. u 10:18

NA parkiralištima između zgrada u Novom Beogradu nema rezervisanih mesta, a stanari se parkiraju na slobodnim površinama koje nađu. Međutim, i to zna nekom da zasmeta.

ПАРКИНГ ДЕЛЕ ПО СТАРИНИ: Станари Блока 30 остављају поруке упозорења возачима, сматрајући да имају приоритет на паркиралишту

Novosti

Od nedavno su pojedini vlasnici automobila u Bloku 30 počeli da dobijaju poruke upozorenja od "starijih" stanara da ne zauzimaju parkiralište. Na porukama koje su im ostavljane za vetrobranskim staklom piše da će "autor" zvati nadležne službe za odnošenje vozila.

- Firma u kojoj radim skoro duže od godinu dana iznajmljuje stan u ovom delu grada - priča, za naš list, Marija D. - Automobile parkiramo na javnom parkingu, gde ni jednim znakom nije naznačeno da je to zabranjeno ili da je nečije vlasništvo. Stanari su iz revolta nekoliko puta ostavljali podignute brisače, a od skora i poruke da će, ako nastavimo da ostavljamo vozila, pozvati "pauka".

Naša sagovornica dodaje i da svoje vozilo uvek ostavi na slobodnom mestu, koje nikome ne blokira put, niti je označeno da nekom pripada. Iako njena firma samo iznajmljuje stan zbog potrebe posla, podseća da su i zaposleni stanari ovog bloka, svakog dana do 16.00 časova.

Da je parking u delu Ulice Omladinskih brigada javno parkiralište, potvrđuju i nadležni iz JKP "Parking servis" koji ističu da ovaj deo grada ne spada pod njihovu nadležnost. Takođe dodaju i da oni nisu zaduženi da po prijavi građana odnesu nepropisno parkirano vozilo.

- Za kontrolu nepropisnog parkiranja pre svega je zadužena saobraćajna policija, komunalna milicija kao i komunalna inspekcija - dodaju nadležni. - JKP "Parking servis" nepropisno parkirana vozila uklanja samo i isključivo po nalogu ovih nadležnih organa.

U Sekretarijatu za poslove komunalne milicije ističu da prijave zbog nepropisnog parkiranja u ovom delu grada nisu dobijali.

PRISVAJANjE PROSTORA

ZBOG nelegalnih postavljanja stubića ili lanaca na javnim površinama, opštinske komunalne inspekcije od početka godine imale su pune ruke posla. Prijave su uglavnom dobijali zbog nepropisnog postavljanja zapreka u okolini zgrada ili prostorima u blizini stambenih objekata. Po izlasku na teren nadležni su uglavnom donosili rešenja u uklanjanju stubića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)