GOTOVA ULICA DO BUDUĆEG GROBLjA: U Kaluđerici uskoro počinje izgradnja večnog počivališta

J. DINČIĆ

27. 11. 2020. u 08:52

ГОТОВА УЛИЦА ДО БУДУЋЕГ ГРОБЉА: У Калуђерици ускоро почиње изградња вечног почивалишта

Majstori su obavili posao

RADOVI na izgradnji pristupne saobraćajnice za buduće groblje u Kaluđerici završeni su u četvrtak. Majstori su izgradili ulicu u dužini od 300 metara, a ukupna vrednost radova bila je oko 65 miliona dinara.

Novoizgrađena ulica vodiće do budućeg centralnog groblja na kojem će biti 9.000 grobnih mesta.

- Posađeno je i 20 novih stabala, urađeni su trotoari i parking, postavljena je nova javna rasveta i potpuno obezbeđen pristup iz Zabranske ulice prema novom groblju - rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, prilikom obilaska radova. - Sada ćemo uraditi eksproprijaciju i pravićemo novo groblje, kako bi žitelji Kaluđerice i naselja koja gravitiraju ovom delu grada imali pravo groblje, a to i jeste potreba svakog naseljenog mesta.

Prema njegovim rečima, sa 65 miliona dinara, koliko je uloženo u ovu ulicu, Grad i Opština su ove godine investirali u Grocku, kada su putevi u pitanju, više od tri miliona evra. Vesić je dodao da to nije dovoljno i da je sasvim sigurno da treba ulagati više, ali ujedno to pokazuje koliko je Grocka važna za Grad. Istakao je i da će uskoro početi da se rešava i probleme kanalizacije u Kaluđerici.

Predsednik Opštine Grocka Dragan Pantelić je tim povodom rekao da će do kraja 2023. godine na celoj teritoriji opštine Grocka biti rešeno pitanje vodosnabdevanja.

- Kanalizacija je ključni problem u Kaluđerici. U toku su pregovori sa Evropskom investicionom bankom i stranim bankama koje će finansirati taj deo projekta, značajnog za našu opštinu - rekao je Pantelić.

VODOVOD U RITOPEKU NA JESEN 2021.

DIREKCIJA za građevinsko zemljište i izgradnju u narednih desetak dana završava projektovanje vodovodne mreže u Ritopeku. Tender će biti raspisan do kraja godine, i na jesen sledeće godine biće obezbeđena voda u Ritopeku.

- Izvođača ćemo birati nakon dva do tri meseca, rok je šest meseci, što znači da ćemo na jesen, kao što smo i obećali, pustiti vodu u Ritopeku - rekao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Đole

27.11.2020. 14:57

Čuj groblje u Kaluđerici.... Prilaz i groblje u Leštanima, a Kaluđerica kilometar dalje.... Zabranska ulica u Leštanima proširena zbog groblja i postala ulica za trkanje bahatim vozačima i niko od nadležnih se nije setio da postavi koji saobraćajni znak, ležećeg policajca...