GOTOVA ULICA DO BUDUĆEG GROBLJA: U Kaluđerici uskoro počinje izgradnja večnog počivališta

J. DINČIĆ

27. 11. 2020. u 08:52

RADOVI na izgradnji pristupne saobraćajnice za buduće groblje u Kaluđerici završeni su u četvrtak. Majstori su izgradili ulicu u dužini od 300 metara, a ukupna vrednost radova bila je oko 65 miliona dinara.

ГОТОВА УЛИЦА ДО БУДУЋЕГ ГРОБЉА: У Калуђерици ускоро почиње изградња вечног почивалишта

Majstori su obavili posao

Novoizgrađena ulica vodiće do budućeg centralnog groblja na kojem će biti 9.000 grobnih mesta.

- Posađeno je i 20 novih stabala, urađeni su trotoari i parking, postavljena je nova javna rasveta i potpuno obezbeđen pristup iz Zabranske ulice prema novom groblju - rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, prilikom obilaska radova. - Sada ćemo uraditi eksproprijaciju i pravićemo novo groblje, kako bi žitelji Kaluđerice i naselja koja gravitiraju ovom delu grada imali pravo groblje, a to i jeste potreba svakog naseljenog mesta.

Prema njegovim rečima, sa 65 miliona dinara, koliko je uloženo u ovu ulicu, Grad i Opština su ove godine investirali u Grocku, kada su putevi u pitanju, više od tri miliona evra. Vesić je dodao da to nije dovoljno i da je sasvim sigurno da treba ulagati više, ali ujedno to pokazuje koliko je Grocka važna za Grad. Istakao je i da će uskoro početi da se rešava i probleme kanalizacije u Kaluđerici.

Predsednik Opštine Grocka Dragan Pantelić je tim povodom rekao da će do kraja 2023. godine na celoj teritoriji opštine Grocka biti rešeno pitanje vodosnabdevanja.

- Kanalizacija je ključni problem u Kaluđerici. U toku su pregovori sa Evropskom investicionom bankom i stranim bankama koje će finansirati taj deo projekta, značajnog za našu opštinu - rekao je Pantelić.

VODOVOD U RITOPEKU NA JESEN 2021.

DIREKCIJA za građevinsko zemljište i izgradnju u narednih desetak dana završava projektovanje vodovodne mreže u Ritopeku. Tender će biti raspisan do kraja godine, i na jesen sledeće godine biće obezbeđena voda u Ritopeku.

- Izvođača ćemo birati nakon dva do tri meseca, rok je šest meseci, što znači da ćemo na jesen, kao što smo i obećali, pustiti vodu u Ritopeku - rekao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024